ÖMER İLE KOCAKARI MANZUMESİ OLAY ÖRGÜSÜ (İLK KEZ BURADA)

KOCAKARI İLE ÖMER...OLAY ÖRGÜSÜ
Abbas soğuk ve karanlık bir gecede evden çıkar.

 Issız yollarda kendisinden başka kimse olmadığını tahmin eden  Abbas o anda heykel gibi bir çöl arabını görür ve bu yabancıyla selamlaştıktan sonra o kişinin Ömer olduğunu fark eder. 
Derken Ömer  Abbas ile Medine sokaklarını dolaşmaya başlar.
 Her evi ve her kapıyı yokladıktan sonra, şehir dışı mahallelere gelirler ve orada bir çadır ilişir  gözlerine.www.edebiyatfatihi.net
Ocak başında oturmuş bir ihtiyarca kadın dikkatlerini çeker. 
Kadın bir şeyler pişirmektedir.Meğerse pişen aş değil de su imiş ve zavallı çaresiz kadın torunlarını avutmak için yapar bunu. 
Bu hali gören Ömer kadına bir şeyler sorar. 
Ömer kadına neden halifeye gidip yardım istemediğini sorar Ömer perişan, pişman, gücenmiş ve bitkin bir halde Hz. Abbas ile sabaha karşı oradan ayrılırlar ve eve dönerler.
Sonra kadına yiyecek götürür. www.edebiyatfatihi.net
Çadıra varır varmaz  Ömer dinlenmeye bile vakit bulamıyor, çünkü ocak sönmek üzere olduğunu fark ediyor. Sonunda  Ömer yere yatıp üfleye üfleye ateşi yakar, sırtında taşıyıp getirdiği un ile yemeği pişirir ve kendi elleriyle kaplara koyar yetimlerin yemeklerini paylaştırır ve yedirir.

8 yorum:

  1. Saçma değil mi? bu kıtapta böyle değil asjkddlgf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocakarı ile Ömer bunu anlatıyor, manzumeyi tekrar okumanızı öneririz...

      Sil
  2. Aynen böyle anlatılıyor bencede tekrar bi okumanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yorum yapmadan önce metni okumak lazım, teşekkür ederiz yorumunuza...

      Sil
  3. Merhaba,Giresun'un içinden adlı türkünün kafiye ve redifleriyle ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,Giresun'un içinden adlı türkünün kafiye ve redifleriyle ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil


Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Blogger tarafından desteklenmektedir.