4 Kas 2013

İRFAN YİĞİT / CETVEL

Reklamlar

İRFAN YİĞİT
  CETVEL
   Doğruluk, gökyüzünün şeffaf mavisini aşan saflığıyla adıyla bile bütün güzelliklere kapı açan en büyük hazinedir aslında. Bazı insanlar yalana daha çok mum tutuyorlar. Hayatlarının her alanında yalancılığın normal, sıradan bir durum olarak zannedenler var.


   Doğru söyleyen insan doğru bir kişiliğe sahiptir; çünkü yalan söylemesini gerektirecek kötü bir davranışta bulunmamıştır. Çevremizde bu tür yalancı insanlara rast gelmişizdir. Yalanları deşifre edilse bile bundan zerre utanç duymazlar. Hatta bu olayı tekrarlayarak yalanını kendilerince kurtarmaya çalışırlar. Sürekli yemin ederek ikna edici olmaya çalışırlar, en kutsal değeri kullanarak kendilerini temize çıkarmaya çalışırlar. 

   Doğruluk hayatımızın cetvelidir adeta. Onun sayesinde gitmemiz gereken çizgide gitmek istediğimiz sonuçlara varır her zaman mutlu oluruz. Cetvelini sağlam ve doğru tutan insanlar hep kazanırlar, mutlu yaşarlar ve içleri rahattır. He bide yalancı çoban yerine konulmadan inandırır kendini bir sözüyle insanlara… Herkes doğruyu söylemeyi ister aslında ama bazen istemediği şekilde o saflık yok olur. Bir bakarsınız ki siz sözüne inanılmayan, güvenilmeyen yalan bağımlısı mutsuz bir insan yalancı olarak yaşayıp ölürsünüz. Önemli olanda bu değil midir, sıkı tutamadığınız cetvelin kaymasıyla oluşan yalnızlığınız. Aslında o insanların hayatlarından yalanı çıkardığımızda geride şeytani ruhlu insanlar vardır. Cümle başlarında “bana inanabilirsiniz, vallahi bak, bütün samimiyetimle söylüyorum!” gibi sözleri kullanmaktan hiç çekinmezler.  Beyinleri sanki anında yalanlanmaya programlanmıştır. Öyle inandırıcı yalanlar atarlar ki yalan olduğunu bilseniz bile “acaba doğru olabilir mi ?” diye düşünürsünüz. Bir süre sonra çok ağır gelir bu insana yıpratır, çürütür, usandırır, pişmanlık duyulsa da artık çok geç olmuştur. Kendini öldüren bir akrep misali yangın ortasında….
O saflık hiçbir zaman yok olmamalıdır. Doğruluk içimizde her zamanın gökyüzünün şeffaf mavisini aşan saflığıyla kalmalıdır yetimhanede yaşayan çocukların ranzasına yazdığı anne kelimesi kadar… 

Artikel Terkait

1 yorum var

saflığı korumak çok zor maalesef. Teşekkürler

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon