23 Eyl 2011

İSTANBUL TANPINAR EDEBİYAT FESTİVALİ 3-6 EKİM'DE...

Reklamlar


İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 3. yılında 'Şehir ve Yemek' teması ile edebiyat severlerin karşısına çıkıyor. 3-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin açılış töreninin ardından, İstanbullu edebiyatseverleri söyleşiler, okumalar, 'edebiyat yemekleri' ve festival partileriyle edebiyata doyacakları bir program bekliyor.


Daha oldukça genç bir festival olan İTEF, 3. yılında, İngiltere'nin uluslararası kültürel ilişkiler kuruluşu British Council'in aracılığıyla dünyanın en önemli edebiyat festivallerinden Hay Festival of Literature and Arts ile işbirliğine başlayarak, şimdiden uluslararası edebiyat sahnesinin aktörleri arasına da girdi.

Kopenhag Uluslararası Edebiyat Festivali de bu yıl İTEF ile ortaklaşa etkinlik düzenleyerek kalıcı bir işbirliğine başlayacak organizasyonlar arasında. İşbirliği kapsamında Danimarkalı yazar Josefine Klougart festival etkinliklerine katılacak ve 2012 yılında Kopenhag Uluslararası Edebiyat Festivali'nin 'odak ülkesi' Türkiye olacak ve Türkiye'den yazarlar Kopenhag'daki etkinliklere katılacaklar.

Festival katılımcıları arasında İngiltere'den Mark Crick, Fransa'dan Jean Orizet, Soul Kitchen filminin kitabı ile tanıdığımız Alman Jasmin Ramadan, İngiliz Granta Magazine editörü Ellah Allfrey, Brezilya'dan Tatiana Salem Levy, Hollanda'dan Charles den Tex bulunuyor. Ayrıca, Hay Festival ve British Council, İTEF çerçevesinde, Hanif Kureishi ile Tiffany Murray'yi İstanbul'a getiriyorlar.

Cezayir Restoran'ın ana mekan sponsorluğunda festival boyunca her akşam, 'Yazarlarla Edebiyat Sofrası' etkinliklerinde; 3 Ekim Pazartesi, Sefarad kültürünün mutfaklarda ve edebiyatta yansımaları ele alınacak, 4 Ekim Salı, Osmanlı mutfağının beslendiği geniş coğrafyada hayat bulan tarihi romanlar edebiyat sofrasında sahne alacak. 5 Ekim Çarşamba, Edebiyat Sofrası: İstanbul konusu etrafında Ahmet Ümit, Selim İleri ve Artun Ünsal'ın katılımıyla gerçekleşecek. 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İTEF Yazar Buluşmaları çerçevesinde, Gündüz Vassaf moderatörlüğünde, Türk ve yabancı yazarlar, bir araya gelip edebiyat konuşacaklar.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin kapanış partisinde yazarların DJ kabininde sergileyecekleri performans, festivalin son günü olan 6 Ekim akşamı Cezayir Restoran'da gerçekleşecek.
Katılımcılar etkinliklerden ücretsiz faydalanırken yazarların katılımıyla gerçekleştirilen akşam yemeklerine katılım, rezervasyona ve ücrete tabii olacak.
Haber Kaynağı:Akşam Kitap

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!