Bu yazımızda makalelerin bilim dünyasına ve topluma katkılarından bahsettik. "Makaleler bilim dünyasına nasıl bir katkıda bulunur, bu tür yazıların toplumsal gelişmedeki önemi nedir?" sorularına yazımızda cevap bulabilirsiniz...edebiyatfatihi.net

Makalelerin bilim dünyasına katkıları nelerdir?

Bir araştırmanın, çalışmanın sonucunun makale dönüştürülmesi hem bilim hem de toplum hayatına önemli katkılar sunar. Bilimsel verilerden yararlanılarak hazırlanan makaleler toplumun bir konu hakkında bilgilenmesini, yanlış bildiklerini fark etmesini, bilimsel gelişmeleri takip edebilmesini sağlar.


Makaleler konunun uzmanları tarafından yazılır, nesnel bir biçimde hazırlanan makaleler bilim dünyasında konunun ilgilileri tarafından okunur, incelenir. Bu tür yayınlar diğer bilim insanlarının da kendi alanındaki gelişmeleri de takip etmesini sağlar.

Bu konuda Recep Akay "Bilimin uluslararasılaşması ve bilimin uluslalarasılaşmasının evrensel bilime katkısı" adlı makalesinde makalenin bilim dünyasındaki öneminde şöyle bahseder:

"Makaleler, bilimin globalleşmesini sağlayan en önemli araçlardır. Bu çalışmalar sayesinde tüm uluslar bilimsel birikimlerini birbirleriyle paylaşmaktadırlar. Bilimin sağlıklı gelişmesi ve kültürlerin birbirleriyle teması bu yolla daha sağlıklı işlemekte ve ön yargıların yıkılması sağlanmaktadır. Uluslararası bilimsel çalışmalar ayrıca ulusların bilim dünyasındaki gelişmelere katkı
sağlamasına imkanlar sunmaktadırlar. Bu yolla tüm dünya üniversitelerine evrensel bir kapı açılmış
olur."
Fatih Kutay/edebiyatfatihi.net

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar