Dünyanın en zengin dillerinden biri ve millî kimliğimizin ana unsuru olan Türkçemizi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek, gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Türk dilini yerinde, doğru, dil kurallarına uygun, açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı  ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde öğretmenler ile resmî ve özel bütün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu Türkçeyi doğru ve güzel kullanma yarışması düzenlenmiştir.

YARIŞMANIN KONUSU

“Dilimiz Kimliğimizdir”
ana başlığından hareketle aşağıdaki konu başlıkları belirlenmiştir. 
Dil ve millî şuur ilişkisi, 
Türkçe sevgisi, 
Türkçenin doğru, güzel ve kurallara uygun kullanılması,
 Dil ve kültür ilişkisi, 
Dilde yaşanan yozlaşma karşısında Türkçe bilincinin oluşturulması,
 Türkçeye sahip çıkma yönünde millî şuur oluşturulması ve dil seferberliği, 
Dil ve kişilik gelişimi, Dil ve edebiyat.


ÖDÜLLENDİRME 

Madde-9 Yarışmada 81 il ve Türkiye düzeyinde olmak üzere iki kısımlı ödüllendirme yapılacaktır. İl düzeyinde ve ülke genelinde ilk üç dereceye giren öğretmen ve öğrenci eserlerinin aşağıda belirtilen ödülleri, Türk Dil Kurumu tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, Türkiye genelinde yapılan değerlendirme sonunda öğrenci ve öğretmen yarışma grupları için üçer adet seçici kurul ödülü verilecektir.

 İl Düzeyinde Ödüllendirme 

ÖĞRENCİLER:

İl düzeyinde yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç derece alan ortaöğretim öğrencileri için: 

 Birincilik: 2.000 TL (İki bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 İkincilik: 1.500 TL (Bin beş yüz Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 Üçüncülük: 1.000 TL (Bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 


ÖĞRETMENLER: İl düzeyinde yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç derece alan öğretmenler için: 
 Birincilik: 3.000 TL (Üç bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 İkincilik: 2.000 TL ( İki bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 Üçüncülük: 1.500 TL (Bin beş yüz Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. Türkiye Genelinde Ödüllendirme 

ÖĞRENCİLER: 
Türkiye genelinde yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç derece alan ortaöğretim öğrencileri için: 

 Birincilik: 10.000 TL (On bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 İkincilik: 7.500 TL (Yedi bin beş yüz Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası. 
 Üçüncülük: 5.000 TL (Beş bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası.  Türkiye Geneli Seçici Kurul Özel Ödülü: (Kişi başı 2.500 TL olmak üzere üç kişiye verilecektir.) Bunun yanında Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası hediye edilecektir. 5 

ÖĞRETMENLER:

Ülke genelinde yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç derece alan öğretmenler için:
  Birincilik: 15. 000 TL ( On beş bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi. 
 İkincilik: 10. 000 TL ( On bin Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi. 
 Üçüncülük: 7.500 TL (Yedi bin beş yüz Türk lirası) nakit ve Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi.

Türkiye Geneli Seçici Kurul Özel Ödülü Kişi başı 3.000 TL. olmak üzere üç kişiye verilecektir.) Bunun yanında Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu, Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi, 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası hediye edilecektir.




Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar