Akasya ve Mandolin/Mustafa Kutlu

Beyza DALAR

Şehir denemelerinden oluşan bu kitapta, Mustafa Kutlu'nun İstanbul ile ilgili fikirlerini, hayallerini, sorularını ve sorunlarını anlatışını okuyoruz. Mustafa Kutlu'nun samimi kalemini yine hissederken aynı zamanda plan-proje, seminer, mekan gibi bazı oluşumların tanıtımını yapıyor yazar. Sorunlara tarihteki çözümlerden örnekler sunuyor, bir şehri düzeltme yönünde öncülük yapıyor bir nevi.

Sadece İstanbul'dan bahsetmiyor. Avrupalaşan ülke düzenimize değinip, günlük insan yaşantılarından, mahallelerden, sokaklardan, bankalardan kesitler sunuyor. Büyük bir derleme aslında. Bağımsız konulardaki denemeler olarak görünse de birbiriyle iç içe geçmiş konular...

Türkiye'deki hemen hemen manşet olmuş birkaç olayı anlatmak istediği fikirlerle bağdaştırıp önümüze koyuyor. Bazılarına katılıp bazılarına katılmasam da temelinde içten içe homurdandığımız olaylara değiniyor.

Akıcı anlatımıyla beğeni derecesinin görecelik gösterdiği bir kitap. İçinde herkesin en az bir tanesine mutlaka hak verdiği bir deneme var.


                                       

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar