25 Haz 2015

Öğretmenlerin Yıl Sonu Mesleki Çalışmaları Kaldırılmalıdır!

Reklamlar

GAZETEKAMU / ÖZEL HABER - ZEKİ KARA
MEB, yıl sonu mesleki çalışmalarla ilgili önemli bir karar alarak öğretmenlerin yaz tatilini geçireceği yerlerde seminerlere katılmasına izin vermişti. Yıl sonu mesleki çalışmaların kaldırılması konusu tartışmaya açılmalıdır. Okullarda yapılan kurul toplantıları ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarıyla ilgili MEB’in yeni düzenlemeler yapması, bazı kurulların kaldırılması ve tüm değerlendirmelerin MEBBİS üzerinde açılacak “Zümre Öğretmenler Modülü” üzerinden yapılmasını bu haberimizde gündeme taşıyacağız.


Kurul Toplantıları Nasıl Yapılmalıdır?
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre belirtilen kurullar aşağıda belirtilmiştir. Sağ tarafta da kurullarla ilgili önerilerimiz yer almaktadır.
MEVCUT DÜZENLEMEÖNERİLERİMİZ
Öğretmenler kurulu: Ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda toplanır.Öğretmenler kurulu: Ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ikinci dönem sonunda (karne haftası) toplanır.
Zümre öğretmenler kurulu: Öğretmenler kurulunda yapılacak çalışma planına uygun olarak eğitim ve öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır.
Zümre öğretmenler kurulu: Ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ikinci dönem sonunda (karne haftası) toplanır. Zümre Öğretmenler Modülünde belirtilen maddelere göre kararlar alınır ve MEBBİS’e işlenir. MEBBİS’ten alınan tutanak okul idaresine teslim edilir.
Şube öğretmenler kurulu: Şube öğretmenler kurulu, okul yönetimince yapılacak planlamaya göre birinci dönemin ikinci ayında, ikinci dönemin birinci veya ikinci haftasında veyıl sonundaokul müdürü ya da görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube rehber öğretmeninin başkanlığında toplanır.Şube öğretmenler kurulu: Şube öğretmenler kurulu üyeleri, Zümre Öğretmenler Modülü üzerinden değerlendirme yaparlar. Şubelerle ilgili yapılan değerlendirme tutanakları MEBBİS’ten çıkartılıp okul idaresine teslim edilir.
Okul zümre başkanları kurulu: Dönem başlarıyla ders yılı sonunda ve zümre başkanının önerisi üzerine okul müdürünün gerekli gördüğü diğer zamanlarda toplanır.Okul zümre başkanları kurulu: Dönem başlarıyla ders yılı sonunda MEBBİS üzerinden değerlendirme yapılır. MEBBİS’ten alınan tutanak okul idaresine teslim edilir.
İlçe zümre başkanları kurulları: Kurullar, ders yılı başlamadan önce ve ders yılı sonunda toplanır.İlçe zümre başkanları kurulları: Kurul üyeleri, ders yılı başlamadan önce ve ders yılı sonunda MEBBİS üzerinden değerlendirme yaparlar.
İl zümre başkanları kurulları: Kurullar, ders yılı başlamadan önce ve ders yılı sonunda toplanır.İl zümre başkanları kurulları: Kurul üyeleri, ders yılı başlamadan önce ve ders yılı sonunda MEBBİS üzerinden değerlendirme yapılır.
Öğretmenlerin mesleki çalışmaları: Derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar; yıl içinde ise yıllık çalışma programında belirtilen sürelerde mesleki çalışma yapılır.Öğretmenlerin mesleki çalışmaları: Eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar; yıl içinde ise yıllık çalışma programında belirtilen sürelerde mesleki çalışma yapılır.
Tüm il ve ilçelerde okul zümre başkanları ve branş zümre başkanları toplantıları yapılmaktadır. Mesleki seminer çalışmasını il dışında veya başka ilçede yapan öğretmenler bu toplantılara katılamamıştır. Hatta sene sonu öğretmenler kurul toplantılarına bile katılamamışlardır. Konuyla ilgili;
1) İl ve İlçelerde zümre başkanları, branş zümre başkanları toplantıları kaldırılmalıdır. Tüm zümre başkanları MEBBİS üzerinden genel ve özel değerlendirme yapmalıdır.
2) MEBBİS üzerinde yapılacak değerlendirme için öğretmenlere belli bir süre verilmelidir ve değerlendirmeler yine sistem üzerinden İlçe-İl-Bakanlık bazında dikkate alınmalıdır.
3) Okul zümre ve branş zümre toplantılarına katılmayan/katılamayan öğretmenlere MEBBİS üzerinden değerlendirmeyle sorumluluk vermiş olunacaktır.
4)Söz konusu toplantılar bazen okul dönemine denk geldiği için öğrencilerin dersi boş geçmektedir. Sistem üzerinde değerlendirme öğrenci açısından da olumlu olacaktır.
5) Bu sistemle Zümre toplantıları için köy, kasaba, beldelerden ilçe-illere gelen öğretmenleri de bir yükten kurtarmış oluruz.
6) Öğretmenlerin sene sonunda yaptıkları iki (2) haftalık mesleki çalışmalar kaldırılmalıdır. Kurul toplantıları, diğer iş ve işlemler karne haftası yapılıp karneler dağıtıldıktan sonra öğretmenlerin de tatili başlamalıdır. Öğretmenlerin çocukları, seminer çalışması günlerinde okullar tatil olduğu için sıkıntılar yaşamaktadır. Seminer çalışmaları sadece sene başında ve dönem içerisinde yapılmalıdır.
7) Okullarda oluşturulan kurul ve komisyon sayısı azaltılmalıdır ve bazı komisyonlar birleştirilmelidir.
HABER KAYNAĞI: www.gazetekamu.com

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

▅ ▆ ▇ █ Öne Çıkanlar