30 Haz 2015

Mustafa Kutlu'nun en iyi 10 hikaye kitabı ve konuları

Reklamlar

Mustafa Kutlu'nun en iyi 10 hikaye kitabı ve konuları

Mustafa Kutlu günümüz Türk Hikayeciliğinin en usta yazarlarından biri olarak tanınır ve Türk İnsanının Hikayelerini çok güzel dil ile anlatır. Bir Hikayesini okuyan Hikaye bağımlısı insan Tüm Hikayelerini de okumak ister. “Uzun Hikaye” lisede okuyan oğlumun “Baba filmine gideceğim, ama önce kitabını okuyayım” diyerek benden istediği kitabı okuyarak başladım. Sonra ötekileri de okumak istedim. Çoğunu da okudum ve sizlerle de paylaşalım dedim.Hikaye yazan ve güzel hikayeler okumak isteyenler için Mustafa Kutlu hikayeleri bir okul bence.
günümüzün en büyük öykü üstadlarından MUSTAFA KUTLU

ilginc-bilgiler
UZUN HİKAYE 
Sevdiği kızı kaçıran, sonradan  sevdiği kızın kudretli babasının  hışmına uğramamak için  yurdu köşe bucak kaçarak gezen adı sosyaliste çıkmış garip bir adamın , oğlu ile  olan ilişkilerini, ergenliğe geçen oğlunun aşklarını anlatıyor. Kenan İmirzalioğlu’nun baş rolü ile yakın zamanda filme alınan bir hikaye  ve en çok okunan  hikayelerinden.Filmi izlemiş gibi hissederek okudum.
faydali-bilgiler
SIRADIŞI BİR ÖDÜL TÖRENİ
Yazarın en son hikaye kitabı. Bir kasabanın kasabayı tanıtmak için  kurulan derneğinin gene kasabalarını tanıtmak için verdikleri çaba ve düzenledikleri ödül töreninin  ne kadar  saçma ve anlamsız olduğunu ti ye alan bir hikaye . Ödül verilen insanları ödül verenlerin iyi tanımadan  belirlemesinin   ne kadar absürd olduğuna vurgu yapan akıcı güzel hikaye .Büyük beğeni ile  yaşananların doğruluğuna  inanarak okudum.
odevlere-yardimci-bilgiler
MAVİ KUŞ
Mustafa Kutlu’nun gene filme çekilen ve fazla bilinmeyen bir hikayesi. Bir küçük  kasabada   şehre yolcu taşıyan  eski bir otobüsün  şoförü, muavini ve müşterileri ve kasabayı anlatan güzel ve heyecanlı bir hikaye. Küçük kasabanın insanlarını sanki o kasabada yaşamış gibi hissettiren  ayrıntılı anlatan güzel bir hikaye.. Tam film olacak güzellikte. Zevkle okudum.
enterasan-bilgiler
MENEKŞELİ MEKTUP
Kocası tarafından terk edilerek kocası Almanya’ya gitmiş kadına kocası Almnanya’dan her hafta mektup yazar menekşeli kağıtlara. Bunları getiren postacıyı  da  eşi terk etmiştir ve  postacı ile İncilay hanımın duygusal ve  acıklı ama sevgiye dayanan ve birbirlerine dostça yardım etmelerini anlatan   bir güzel hikaye zevkle okudum. Dizi olacak kadar güzel anlatılmış. Kitabın ikinci bölümünde ise Hac mevsiminde otobüsü ile Arabistan’a çalışmaya giden bir şoförün samimi duygularını anlatan  bir hikaye var.
ogrencilere-bilgiler
YOKUŞA AKAN SULAR
Köyünden çalışmaya gelen Cevher adlı çocuğun  fabrikada ve İstanbul’da yaşadıklarını ve sendikalarda hak aramasını falan anlatan  güzel bir  hikaye. Daha 17 sinde daha güzel yaşam için köyünden kopup İstanbul’a gelen gençlerin hikayesi.
her-konudan-bilgiler
SIR
Bu kitapta mürşit ve mürit hikayelerinden oluşan birkaç hikaye var. Samimi mürşit, mürit ve onların çevresinde onlardan faydalanmak isteyen insanların hikâyeleri anlatılıyor.
degisik-ve-ilginc-bilgiler
BEYHUDE ÖMRÜM
Edebiyat Fakültelerinde hocaların öğrencilere incelemesi için sık  sık ödev verdikleri kitabı. Kayanın dibindeki suyu ortaya çıkararak orada bahçe kurma, bu bahçeyi kurarken verdiği muhtar ile mücadelede, dayak yeme, mahkemeye düşme, çocuklarının ve köylülerin köylerini bırakarak  İstanbul’a taşınma, yaşlanınca köyüne dönen bir adamın hikayesi  kahramanın ağzından anlatılıyor. Zevkle severek okuduğum bir hikaye. Filmi çekilecek kadar güzel hikaye.
en-kolay-bilgiler
YOKSULLUK İÇİMİZDE
Yoksul insanların hayat ile mücadelesini ve dedikodularını, nişanlanmalarını ve evlenmelerini hayatta kalma savaşlarını anlatıyor. Yoksulluğun insanın kendi yarattığı  bir kavram olduğunu  vurgulayan bir hikaye
turkiyenin-bilgi-sitesi
YA TAHAMMÜL, YA SEFER 
“Ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin “ ata sözünün bir başka versiyonu olan bu  hikayede anlatılan “ Ya tahammül, ya sefer” yazarın öteki hikayelerinde de sık sık kullandığı  bir deyim ve  insanların ya bulundukları yerdeki saçmalıklara  tahammül etmelerini, beğenmedikleri yer ve insanların yanında kalmaktansa onlardan uzaklaşmalarını ve kendilerini daha mutlu hissedecekleri  yerlere sefer  etmeleri, yani gitmelerini  ana fikir olarak anlatan  içimizden bir hikaye.

hepsi10numara-bilgi-sitesi

TAHİR SAMİ BEYİN ÖZEL HAYATI
Bu kitapta Bekir Sami Bey adlı insanın özel hayatında yaşadıklarını insnalar ile olan münasebetleri ve aile fertleri ile yaptığı mücadeleyi anlatıyor.
 yazı kaynağı : www.hepsi10numara.com  ziyaret edebilirsiniz...

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!