13 Eyl 2013

LİSELERDE SÖZLÜ NOTU TAMAMEN Mİ KALKTI?

Reklamlar


Liselerde Sözlü Notu Tamamen Kalktı mı? 
Yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde sözlü notu ibaresi tamamen kaldırılmış görünüyor. Bunun yerine proje ve performans ibaresi kullanılmaktadır. Öncelikle ilgili maddeyi gözden geçirelim:  
Performans çalışmasıproje ve diğer çalışmalar
 MADDE 50-(1) Öğrenciler okullarınözelliklerine göre yazılı sınavlarındışında proje ve performans çalışması ile topluma hizmet etkinliklerineyönelik seminer, konferans ve benzeri çalışmalar yaparlar. Öğrenciler, her dönemde tüm derslerden en az bir performans çalışması, her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.
 (2) Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir.
 (3) Öğrencilerin hangi dersten/derslerden proje hazırlayacakları sınıf rehber öğretmenleri tarafından okul yönetimine bildirilir.
 (4) Proje ve seminer çalışmalarındaöğrencilerin laboratuvar, bilgisayarinternetkitaplıkspor salonu ve konferans salonu gibi imkânlardan etkili ve verimli şekilde yararlanmaları için okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınır.
 (5) İşbirliği çerçevesinde, ilgili makamlardan izin ve onay alınmak şartıyla okulun amaçlarına uygun konferans ve seminerler düzenlenebilir.
 (6) Topluma hizmet etkinliklerine önem verilir. Öğrencilerin bu etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla okul yönetimince gerekli tedbirler alınır.
 (7) Proje ve performans çalışması puanla değerlendirilir. Topluma hizmet etkinlikleri ve diğer çalışmalar puanla değerlendirilmez; ancak öğrencilerin mezuniyetlerinde belgelendirilir.
(8) Öğrencilerin derse hazırlıklarıderse aktif katılımları ve dersle ilgili araştırma çalışmaları da performans çalışması kapsamında ayrıca notla değerlendirilir.

 Bu maddeyle ilgili saptamalarımız şunlar:
 1. Öğrenciler her dönem en az 1 performans çalışması yapacaklar. Karşılığı da notla değerlendirilecek.
 2. Öğrenciler her ders yılında en az 1 proje  ödevi yapacaklar. Aslında proje ödevi öğrencilere yaptırdığımız yıllık ödevlerin ad değiştirmiş hali.
 3. Yarışmalarda derece alan öğrencilere 100 puan verilmesi şartı getirilmiş.
4. Öğretmenleri en çok ilgilendiren maddelerin başında 8. madde geliyor. Bu maddeye göre öğrencinin değerlendrilmesinde önceliğin proje ve performans çalışmalarında olduğu belirtildikten sonra öğrencilerin ders etkinliklerinin de notla değerlendirilmesi istenmiş.Kısacası öğretmen eskiden olduğu gibi öğrenciye sözlü notu verebilecek.
 5. Özetle bir dönemde verilen notlardan biri performans çalışmasına diğeri de eskiden olduğu gibi sözlü notu şeklinde olacak...
Kaynak: mebpersonel

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!