Halil Cibran, Ermiş Kitabının Konusu, Özeti, Yorumu ve İncelemesi


Kitabın son sayfasını okuyup kapağını kapattığımda kendi kendime şöyle dedim: “Bu kitabı tekrar ne zaman okuyacaksın Aykut?”
İnanılmaz derecede vurucu cümlelerle dolu bir kitaptı. Kitaplarda cümlelerin altını çizme gibi bir huyum yok ama öyle bir huyum olsaydı bu kitapta altı çizilmemiş tek bir satır bile bırakmazdım bundan adım gibi eminim.


Size bir sitemimden bahsetmek istiyorum. Ben kişisel gelişim kitaplarının okunmasına inanılmaz karşıyım hiçbir şey katmadığını düşünüyorum insana. Bu konuda beni yargılayabilirsiniz ama ben böyle düşünüyorum yapacak bir şey yok.😅 Ermiş kitabı bana göre en baba kişisel gelişim kitabının yazarını kişisel kişisel geliştirir öyle bir kitap yani.😄

Kitapta olay şöyle başlıyor: Ermiş kişimiz yıllardır yaşadığı diyarı terk etmek üzere bir sabah limana doğru yola çıkıyor. Tabii onu çok seven Orphalese halkı da onu yolcu etmeye limana geliyor. Orphalese halkı Ermiş’i yolcu etmeden ona evlilik, aşk, din, adalet, hayat, zaman gibi aklınıza gelebilecek çeşitli konularda sorular soruyor. Ermiş kişimizin bu sorulara verdiği her cevap sizin bulutların üstüne çıkmanızı, okyanusun derinliklerine inmenizi sağlayacak cinsten.

Şuraya birkaç alıntı bırakıyorum.Ve lütfen bu kitabı okuyun. @muhendis_okur

"Hakikati buldum" değil, "Bir hakikat buldum" deyin. "Ruhun yolunu buldum." demeyin. "Kendi yolumda yürürken ruhla karşılaştım." deyin.
Sevdiğiniz zaman "Tanrı yüreğimde" değil, "Tanrı'nın yüreğindeyim" deyin. Sanmayın aşkın rotasını çizebileceğinizi, çünkü aşk sizin rotanızı çizer, sizi buna layık bulursa eğer.

#halilcibran #ermiş #halilcibranermiş #modernklasikler #turkiyeisbankasiyayinlari 

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar