Nil Karaibrahimgil | Kelebeğin Hayat Sırları
Büşra TOPAL/edebiyatfatihi.net

Aslında bir hikaye barındırmıyor "Kelebeğin Hayat Sırları" Kişisel gelişim kitabı diyebiliriz. Bir şeyler vaat edip, öğütlemeden çok arkadaşınızla sohbet edermişçesine bir üslupla yazılmış. 

Günlük yaşadığımız çoğu şeyi bir cümleye sığdırıp "Evet bu, bana da oluyor!" hissiyatını barındırıyor kitap. Denemeler halinde yazılan kitap bir solukta bitiyor fakat zamana yayılarak okunması taraftarıyım. 



Hayata bakış açısını, kendi benliğini ortaya koymuş her cümlesinde. Emir cümlelerinden uzak önerilerde bulunuyor Nil bizlere ve bu da kitabın dilini oldukça anlaşılır kılıyor. Hayata dair yeni umutlar, tavsiyeler, şükredip sevmenin önemi... Daha birçok şey sizi kendinizi toparlayıp yeni hayaller beslemeye başlatacak. Kendinizi kötü hissettiğiniz anda herhangi bir sayfasını açıp birkaç satır okuyunca bile kendinizi silkeleyip doğru yolu bulacağınızdan eminim.

Kitabı biraz daha merak etmeniz için arka kapak yazısını okuyun derim;

17 yaşıma dönseydim, kendime şunları söylerdim: En önemli şey aşk; onu doya doya yaşa!

Birkaç kişinin elini sıkı sıkı tut. Onların dertleriyle dertlen, mutluluklarıyla uç, dediklerine kulak ver. Başkalarının kriterlerine göre seçim yapma. O zaman başkalarının gideceği yerlere gidersin. Oralarda ne işin var? Her gün oku. Her şeyi oku. Ağaç olmak nasıldır? Van Gogh olmak nasıldır? İkinci Dünya Savaşı'na katılmış olmak nasıldır? Öğren. Kendinle sosyalleş. Yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Her gün şükret. Karanlık günler olacak. Düşeceksin de. Yaralar da açılacak. O zamanlarda şunu unutma: Tünel bitecek. Kalkacaksın da. Kabuk da bağlayacaksın. Korkmaktan korkma. Ödün bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. Böbürlenme. Kibirlenme. Köpürme. Abart. Çoğalt. Parlat. Her gün, bir yazar tarafından hayatının hikâyelendirildiğini düşün ve dinle. Böyle bir kahraman olmak ister miydin? İstiyorsan başarıyorsun. Ne mutlu sana.

Kitabı okumaya başlamadan "Gençliğime Sevgilerimle" adlı videosunu da izleyin derim.

Büşra TOPAL

DİĞER YAZILARI

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar