Mustafa Kutlu, Kapıları Açmak

Bu yazımızda günümüz edebiyatının en üretken hikaye yazarlarından  Mustafa Kutlu'nun 2013'te çıkan Kapıları Açmak kitabının konusunu, özetini, karakter analizini kısacası incelemesini bulabilirsiniz... www.edebiyatfatihi.net


Eserin Künyesi:

Kitabın Adı: Kapıları Açmak
Yazarı: Mustafa Kutlu
Basım Yılı ve Yeri: 2013-İstanbul
Basımevi: Dergah Yayınları

KAPILARI AÇMAK/MUSTAFA KUTLU

Konusu: Mustafa Kutlu, bu eserinde yitik bir yaşamın hikayesini anlatıyor.

Uyarı: Kitabı henüz okumadıysanız ve okumayı düşünüyorsanız aşağıdaki içeriğin kitabın geniş özeti olduğunu hatırlatmak isteriz...

Özeti: Kitabın başkahramanı Zehra uzak bir kıyı kasabasında kendi halinde yaşayan, güzel bir kızdır. Ağabeyi Ahmet, annesi Melek Hanım ve babası Arif Bey ile yaşayan Zehra, babasının en yakın arkadaşı Mahir Hoca'nn oğlu Cihan ile evlenme hayalleri kurmaktadır.

Ağabeyinin para tutkusu Zehra'nın kötü sonunu hazırlar. Kasabanın en zenginlerinden ve "İpsiz Kemal" denen biriyle paraya ihtiyacı olduğu için ortaklık kurmak ister. Karşılığında Kemal'e Zehra'yı verecektir. Kemal,  Zehra'yı kaçırıp İstanbul'a götürür. Fakat ortaklık hiçbir zaman gerçekleşmez...

Zehra perişan bir haldedir. Kemal onu büyük bir evde Hanife diye bir kadınla baş başa bırakmıştır. Tek kelime etmeden pencerenin başına akşama kadar oturmaktadır. Kemal, zamanla eve gelmemeye başlar. 

Zehra bir pavyonda çalışan üst kat komuşusu Gül ile tanışır. Gül'ün koruyuculuğunu yapan Rasim'le Kemal ortak olduğunu öğrenir. Kemal'in başı belaya girdiğinen yurtdışına çıkmıştır. 

Gül ile Zehra zamanla can dostu olurlar. Zehra, Gül'den oyuncak bebek yapmasını öğrenir. Fakat tekrar para sıkıntısı yaşamaya başlar. Zehra'nın parvyonda bulaşıkçılık yapmasına karar verirler. Fakat garson olarak başladığı pavyonda zamanla "pavyon gülü" haline gelir. 

Zehra bir gece buralardan kaçar. Köyüne geri döndüünde annesi ve babası onu sevinçle karşılasa da ağabeyi onu evire çevire döver. Mahir Hoca da alıp onu evine götürür. Orada Cihan'la karşılaşırlar. Cihan hala evlenmemiştir. Zehra'nın camimin müştemilatında kalmasına karar verirler. Zehra, bebek yapıp dükkanlara satmaya başlar. Eline iyi para geçmekte, gül gibi geçinmektedir. Fakat bir gün Kemal kasabaya geri döner ve çok iyi bir teklifle Ahmet'in karşısına çıkar, Geçen seferki paranın iki mislini vererek karşılığında da Zehra'yı geri alıp nikahlı karısı yapacaktır. Ahmet başlarda itiraz etse de sora kabul eder.

Kemal bir gece kapıya dayanınca Zehra silahını çıkarıp onu kalbinden vurur. Zehra bu kez de ağabeysi yüzünden hapse girmiştir.

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar