Kendimizi çok önemli görüyoruz?

Büşra TOPAL

Her şeyde kusursuz olduğunu söyleyen, hiçbir şey yapmadan öylece oturan ama ileriye dönük mükemmel hayalleri olduğunu söyleyen, çok konuşan ve kendinden çok bahseden kişiler aslında hiçbir şey yapmamış ve yapmayacak olan insanlardır.

 Egoları çok parlak kendini üstün görme çabasıyla süslenen, hayatta tek gayesinin başarı olduğunu dile getirip bunun için bile çabalamayan bu insanların sadece ağızlarının iyi laf yaptığına şahit oluruz. Biri size sürekli hayallerini onları bir tv. izler gibi kanepe karşısında otururken söylüyorsa o anda sizin beyninizde parlaması gereken bir ışık olmalı. Hangimiz ayna karşısında kendimize sesli bile söylemediğimiz hayallerimizi birine açmak ister ki?

Çoğumuzda şu korku var; ya herkese kazanmak istediğim okulu, ileride açacağım bir iş yeri hayalini, yapmak istediğim mesleği, yazmak istediğim kitabı söylersem gerçekleşmeyince alay edecekler. Bunu bile bile böbürlenerek anlatılan o devasa hayalleri kurduğumuz dakikadan itibaren herkese açtık. Gerçekleşti veya gerçekleşmedi çevrenizdeki kaç kişi bunu merak etti? Yıllar sonra hangimiz hayalimizi söylediğimiz insanlardan bunu gerçekleştirip gerçekleştirmediğimize dair mesajlar aldık? Cevabını söyleyeyim mi? Hiçbirimiz. Çünkü biz, bizim sandığımız kadar önemli biri değiliz.

İlkokul arkadaşın hayalini gerçekleştirip doktor olduğunu gördün. Bununla ne kadar ilgilendin? Bizim için önemli olan şeyler, yakınlarımızı kendimiz adına sadece sevince veya üzüntüye sokar. Elbette ki biri başarısız olduğunuz bir şeyde size teselli verip gayretlendirip bunu başarabileceğinizi söyleyecektir. Ama biri sizin başarısızlığınızla övünüp bunu yapamayacağınızı söylese de bir şeyi gerçekten istiyorsak buna pek aldırış etmeyiz. Aslında sizi gayret etmeye çabalayan kişi de, sizin başarısızlığınızla mutlu olan kişinin size verdiği şey aynıdır. Bu iki durum da bizi daha hırslı biri yapabilir. Çünkü çok başarısızlığa uğramanın sonucunda elbet başarıya kavuşma vardır. Biz buna ne kadar inanır ne kadar çabalarsak her iki durum da artı olarak geri döner.

Sokakta yürürken kimse size "Bu da istediği şeyde başarısız oldu."  diye söyleyip sizin canınızı sıkmaz veya bir muhabir gibi gelip neden başarısız olduğunuzu sormaz. Çünkü insanların çoğu buna aldırış etmez, sizi olduğunuz gibi görmek ister çok ünlü bir iş adamı/kadını olmanız veya olmamanız pek de önemli değildir. Gün içinde öyle başarıların/başarısızlıkların içinde savaşmaya çalışıyoruz ki bunun herkesin başına geldiğini aslında başarısızlığın başarıya giden tek yol olduğunu dile getirerek bulmalıyız kendimizi.

edebiyatfatihi.net

Kendimizi neden çok önemli görüyoruz?  Çünkü bir şeye başlarken onun sonucunun istediğimiz gibi olmayacağını düşünüp çevremizdeki herkesin bizi küçük düşüreceğini sanıyoruz. Halbuki bir arkadaş çevresine girdiğimizde kimse bize dair kötü anıları beyninde toplayıp bizimle konuşmuyor. Geçmişe dair bir şey aklımıza geldiğinde ise bunun çok çabalayıp başarısızlığa uğrayıp başardığını görmek bizi mutlu eden bölüm oluyor. Çünkü gayret başarı veya başarısızlık diye ayrımı yapmıyor.

Belki farkındasınızdır hayatımızın en güzel zamanları bir şeyin olması için çabaladığımız anlardaki zamanlarımızdır.

Büşra TOPAL



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar