23 Şub 2016

Harnâme'nin kahramanlarını ve olay örgüsünü gerçeklikle ilişkilendirerek yazarın bu unsurlara hangi anlamlar yüklediğini belirleyiniz.

Reklamlar

Harnâme'nin kahramanlarını ve olay örgüsünü gerçeklikle ilişkilendirerek yazarın bu unsurlara hangi anlamlar yüklediğini belirleyiniz.

HARNAMEDE KAHRAMANLAR "EŞEK , EŞEĞİN SAHİBİ ,PİR EŞEK , VE TARLA SAHİBİDİR , BU KAHRAMANLAR ETRAFINDA ŞEKİLLENEN OLAY ÖRGÜSÜ DOĞAL GERÇEKLİK DEĞİL KURMACA GERÇEKLİKLE İLİŞKİLİDİR.Harnâme'nin kahramanları eşeğin ve tarlanın sahipleri ile hayvanlardan oluşmuştur. Hayvanlar, bu eserde insanların durumlarını anlatmak amacıyla kurgulanmış birer sembol­dür. Eşek, kendini yükten kurtarmak, rahat bir hayat sürmek istemiş, bu yüzden aldanarak tarlayı dümdüz etmiştir. Eşek; açgözlü, çalışmayı sevmeyen, uyanıklık yaparak kolay yoldan, çalışmadan geçinmek isteyen insanları temsil eder. Harnâme, bu yüzden yüzyıllardır unutulmadan okun­muştur. Bu kahramanlar ve bunların etrafında şekillenen olay örgüsü doğal gerçeklikle değil, kurma­ca gerçeklikle ilişkilidir.


Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

2 yorum

Nasılsınız

Eksik bilgiler var

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!