Yaşlı Adam ve Deniz kitabıyla ilgili test soruları cevapları

"YAŞLI ADAM VE DENİZ" KİTABI
 TEST SORULARI VE CEVAPLARI
1.Yaşlı Balıkçı Santiago’nun yanında çalışan Manolin adlı çocuğu, ailesinin alarak başka bir balıkçının yanına vermesinin asıl sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Santiago’nun okyanusta avlanırken fazla açılıyor olması
B) Balıkçının eski teknesinin yeterince güvenli olmaması
C) Yaşlı balıkçının lanetlenmiş olduğunu düşünmeleri
D) Balıkçının psikolojik olarak yıprandığını düşünmeleri
CEVAP:    (SAYFA 1)
2.Eserde aşağıda verilen balık türlerinden hangisine yer verilmemiştir?

A) Karides                                           B) Lüfer
C) Orkinos                                           D) Sardalya
CEVAP:    (SAYFA 12- 24- 32)
3. Yaşlı Balıkçı Santiago avdan her dönüşünde kayığındaki takımları(eşyaları) kulübesine taşıyor. Bu davranışının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Takımların kırağıdan dolayı zarar görmemesi için
B) Takımların çoğunu kulübesinde de kullandığı için
C) Hırsızların takımları çalmasından korktuğu için.
D) Ustasının verdiği bir nasihattan çok etkilendiği için.
CEVAP:    (SAYFA 13)
4. Eserin bütünü düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisinin söylenmesi doğru olmaz?
A) Okyanusta kaybolduğu sanılan balıkçıyı hem motorla hem de uçakla aramışlar; ancak bulamamışlardır.
B) O yörede yaşayan balıkçılar, sürü halinde giden bütün balık türlerine “orkinos” diyorlardı.
C) Yaşlı balıkçı avdayken, teknesinin hızını kasabadan aldığı eski bir cihazla ölçüyordu.
D) Yaşlı balıkçının okyanusta yakaladığı tiburon adlı balık yaklaşık beş buçuk metreydi.
CEVAP:    (SAYFA 66)
5. Balıkçı Santiago’dan bir dönem “şampiyon” olarak bahsedilmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kürek çekme yarışında kazandığı birincilik
B) Beyzbol müsabakasındaki unutulmaz vuruşu
C) O güne kadarki en büyük balığı yakalamış olması
D) Bilek güreşinde elde ettiği galibiyet
CEVAP:    (SAYFA 58)
6. Eserde ağır basan duygular aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) cesaret-  hırs-  sevgi- özlem
B) ölüm korkusu-sevgi- hırs- sitem
C) pişmanlık- cesaret- sevgi- sitem
D) sitem- nefret- cesaret- endişe
CEVAP:    (Santiago kimseye hiçbir zaman sitem etmiyor)
7. İspanyollar denize duydukları sevgiyi ona ‘la mar’ diyerek ifade ederlerdi. Yaşlı balıkçı da denizi hep ’la mar’ olarak düşünürdü. Zaman zaman denize kötü şeyler söyleseler de ona hep……………….gözüyle bakarlardı.
Yukarıdaki bölümde ‘la mar’ olarak belirtilen ve boş bırakılan yere gelmesi gereken sözcük aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bereket                                           B) Kadın
C) Baba                                               D) Kutsal su
CEVAP:    (SAYFA 25)
8. I-  Kaplumbağaların beyaz yumurtalarını yerdi.
    II- Bonito adı verilen balıkla beslenmeye çalışırdı.
   III-Her gün bir bardak köpekbalığı yağı içerdi.
   IV-Kürek çekerek güçlü kalmaya çalışırdı.

Yaşlı adam, eylül ve ekim aylarında gelecek olan büyük balıklara karşı güç kazanmak için yukarıda verilen uygulamalardan hangilerini düzenli olarak yapmaktadır?

A) I-II                                                  B) I-IV
C) II-III                                               D) I- III
CEVAP:    (SAYFA 31 )
  HAZIRLAYAN:  Hamdi GÜLEN

Hiç yorum yok


Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Blogger tarafından desteklenmektedir.