21 Eyl 2014

Dili güzel kullanmanın sosyal hayata etkisi

Reklamlar

DİLİ GÜZEL KULLANMANIN SOSYAL HAYATA ETKİSİ
İnsan, dil aracılığıyla kendini ifade eder. Dil ne kadar etkili ve güzel kullanılırsa dilin düşünce yaşamını zenginleştireceği görülür.

Dil ne kadar iyi tanınıyor, ne kadar iyi kullanılıyorsa iletişim o kadar  iyi olacaktır. Bu yüzden dili doğru ve etkili kullanmak önemlidir.

Sosyal hayatta, siyasette, ekonomide ve hayatın her safhasında insanlar arasındaki anlaşmayı dil sağlar. Ayrıca tarihi değiştiren insanların en önemli özelliği de dili doğru ve güzel kullanarak toplumu etkilemeleridir. Aslına bakıldığında ikna yöntemlerinin de en önemli özelliği dili etkili ve verimli kullanılmasıdır. Dili doğru kullanmak çok geniş bir konu olmasına rağmen Yunus Emre bu konuyu çok güzel özetlemiştir:

“Söz ola kese başı,
Söz ola kese savaşı…”



                                                 

Dil insanı vezir de eder rezil de...Bu yüzden dili kullanırken "filtreli" düşünmek, onu doğru ve yerinde kullanmak gerekir. Sosyal hayatta kendimizi en iyi şekilde dili güzel ve doğru kullanarak ifade edebiliriz. Yanlış anlaşılmamak, iletişim kazaları yaşamamak için dilin inceliklerini, kurallarını da iyi bilmeliyiz.

Sonuç olarak dili doğru konuşmak ve güzel konuşmak sosyal hayat ve çevre için tabii ki önemlidir. Ama daha önemlisi doğru yer ve doğru zamanda, doğru şeyleri güzelce konuşmaktır.

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

1 yorum var

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!