Maupassant tarzı hikayenin (klasik vak'a) edebiyatımızdaki öncülerinden Ömer Seyfettin kısacık hayatına birbirinden değerli hikayeler sığdırmıştır.


ÖMER SEYFETTİN APANDİSİT HİKAYESİ 

Ömer Seyfettin'in bütün hikayelerini okumaya çalışıyorum. Ömer Seyfettin  hikâyelerinde bu seferki durağım "Apandisit" oldu. 

Konusu: Yazar bu hikayesinde apandisit olduğunu zanneden oldukça evhamlı birini anlatıyor.

Özeti: Ömer Seyfettin'in "fantezi" notunu düştüğü bu hikâyesinin kahramanı evhamlı bir adam... Akşam yemeğinde hoşaf içerken bir eriğin çekirdeğini yanlışlıkla yutan anlatıcı, bu çekirdeğin sağlık için çok zararlı olduğunu, apandisite hatta ölüme sebep olduğunu düşünür. Evhamlı adam apandisit olduğu düşüncesine kapılır ve birden sol kasığının üstünde şiddetli ağrı duyar. Aklına türlü türlü olumsuzluklar geli.

 Hemen arabaya atlayıp Sirkeci'ye gider, önünde tesadüfen geçtiği lokantada operatör doktoru görür. Hemen yanına gider, operatör bir tabak kirazı çekirdekleriyle yemektedir. Çok şaşırır ve doktora "Apandisitten korkmuyor musunuz?" diye sorar. Doktor, meyveleri çekirdekleriyle yemenin apandisite sebep olmadığını bunun eski ve yanlış bir görüş olduğunu söyleyince evhamlı adam rahatlar ve o da garsondan kiraz ister.


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar