Burak Aksak'tan Leyla İle Mecnun Kitabı, Yorumu ve İncelemesi

Leyla İle Mecnun | Burak Aksak

Son zamanların çok satanlar listesinde gördüğümüz ve yıllardır gerek sosyal medyada gerekse televizyonda adını sıkça duyduğumuz Leyla Ve Mecnun filminin kitabı çıktığından beri okumak istiyordum. Ve nihayet kitabı okuyup yorumlayabildim.

Doğrusunu söylemek gerekirse dizi versiyonunu izlemedim. Yani bu incelemeyi kitapla dizi arasındaki farkları yazarak yapamayacağım. Ama daha iyi verilere ulaşmak ve en azından dizi hakkında bir fikir sahibi olmak için yorumlamadan önce detaylıca bir şekilde dizi hakkında araştırma yaptım. Kitabı okuduktan sonra dizinin bu zamana kadar neden ilgimi çekmediğini anladım.

Dizi ilk çıktığında ilk iki bölümünü izlediğimi ve beni etkilemediğini hatırlıyordum. Kitabı çok satanlarda gördüğümde şaşırmamıştım çünkü Leyla İle Mecnun dizisini seven o kadar çok kişi var ki. Bu bende mümkün olmadığından kitabı da çok sevemedim. 

Diziyi sevmediyseniz, kitap size kendini sevdirecek kadar güzel gelmeyebilir. Fakat dizisini bayılarak izlediyseniz kitabı oldukça seveceksiniz.

Yayınlandığı dönemde izleyicisini ekrana kilitleyen Leyla İle Mecnun bu kez bambaşka bir hikaye ile bizlerle buluşuyor. Mecnun, İsmail Abi, Erdal Bakkal, Baba İskender, Yavuz Hırsız, Yedek Kamil bambaşka bir maceranın peşine düşüyor. O geminin geleceğine ilk günkü gibi inananların, sevdiği kızın gözlerinin içine bakarak “Seni Seviyorum” diyemeyenlerin kendi çölünde kaybolanların hikayesi “Leyla İle Mecnun”.

Kitabı almadan önce dizideki sondan bambaşka bir sonun sizi bekliyor olduğunu bilmelisiniz. Yazar başarılı bir dille kaleme almış hikayeyi. Yazım tarzı, kitabı sevmenize yetecek düzeyde. Sıkı bir Leyla Mecnun fanıysanız kitabı çok seveceksiniz. Değilseniz de belki de bu kitabı okuduktan sonra karakterleri daha çok merak edecek ve 104 bölümlük bir diziyi izlemeye başlayacaksınız.

Büşra TOPAL/www.edebiyatfatihi.net


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar