21 Haz 2017

Bütün Şiirlerinin Üstüne Fahriye Abla'nın Gölgesi Sinmişti

Reklamlar

Bütün Şiirlerinin Üstüne Fahriye Abla'nın Gölgesi Sinmişti

Adı "Fahriye Abla" şiiriyle özdeşleşen  şiirlerinde  Anadolu'yu,  memleket manzarlarını, doğa ve tarih sevgisini, aşkı, ölümü hatıraları işlemiş destansı şiirler de yazan ünlü şairimiz Ahmet Muhip Dıranas 27 Haziran 1980'de vefat etmişti.

1973 yılında TRT'de "Edebiyat Sohbetleri" adlı programa verdiği demeçten  sadece Fahriye Abla ile anılmaktan  pek de memnun olmadığı anlaşılan  Ahmet Muhip Dıranas bu şiiri bir müddet yayınlamadığını, daha sonra bir mizah dergisinde yayınlamak istediğini, dostu Yaşar Nabi Nayır'ın "şiiri çok farklı bulması üzerine" yayınladığını ve o günden sonra  büyük ilgi gördüğünü belirtmişti.




Fahriye Abla'nın bu kadar sevilmesinden mutlu olan Ahmet Muhip Dıranas "Bütün şiirlerimin üstüne Fahriye Abla'nın gölgesi sindi" demişti. Ve sadece bu şiirle tanınmasında kendisinin de hatası olduğunu; çünkü şiirlerini kitap halinde bastırmamasının da bunda etkili olduğunu söylemişti.

Sadece Fahriye Abla değil "Kar, Olvido, Serenad " gibi pek çok güzel şiiri yazan Ahmet Muhip Dıranas'ı daha iyi tanımak için aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.





Artikel Terkait

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

▅ ▆ ▇ █ Öne Çıkanlar