İftar Duası

İlahi Ya Rabbim bu Ramazan ayının iftar vaktinde ellerimi sana açtık, sana yöneldik, affına mağfiretine yöneldik. Ya rabbim bizim yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle. Ya rabbim rızkımızı geniş eyle. Ya rabbim sıkıntılarımızı geçmemizi nasip eyle. Ya rabbim seni seven kullarından eyle, rahmani olan kullarından eyle. Ya rabbim rahmet kapılarını rahmet, hidayet, tövbe kapılarını kapatma bize kurbanın olayım! Sen ümmetine iman edenlere darılmazsın, gazap da etmezsin. Biliyorum belki bazı amellerimiz vardır gazabı gerektirecek ama biz günah işlesek de senin rabbımız olduğunun farkındayız.
                                        
İlahımız, melikimiz, kudretli rabbımız, efendimiz bizi kendi yolundan başka yola çevirtme. Bize doğru yolu göster ya rabbi! Şaşkınların yanlışların yolundan uzak tut ya rabbi! Kin ve nefretlerimizi ıslah et ya rabbi! Ya rabbi günaha karşı olan ufkumuzu, rahmete karşı yönlendir ya rabbi! Ezanları kulağımızdan uzak etme ya rabbi! Kuranı kulaklarımızdan uzak etme ya rabbi! Beraberlik ve beraberliğimizi uzak etme ya rabbi! Dünyanın her tarafında dökülen kanlar dursun artık. Hiçbir müslüman evladı, hatta hristiyan, hatta yahudi hatta ateistin bile burnu kanamasın, ama müslümanın da burnu kanamasın ya rabbi! Ya rabbi nerde müslüman kanı akıyorsa, Allahım rahmet eyle onlara. Allahım o kanları durdur. Islah eyle, insanları birbirini sevenlerden eyle ve bizi Hz. Muhammed Mustafa S.A.V efendimizin bereketinden ve yolundan ayırma ya rabbi!

Ya rabbi bütün hastalarımıza şifa nasip et! Bütün dertlilere deva nasip et. Neden korkuyorsak, kurbanın olayım, bizi bütün korkularımızdan emin kıl, sen mevlamızsın. Sen ne güzel yardım edicisin, Allahım bütün dualarımızı kabul et.


Dualarımızın kabulu niyetiyle ve allah rızası için EL-FATİHA !



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar