HEPSİNİ BUGÜN ÖĞRENDİM #7

İrfan YİĞİT
edebiyatfatihi.net blog yazarı 

GELENEĞİNİZ BATSIN ! 

Endonezya'da bir adada yaşayan Dani Kabilesi'nde dünyanın en garip yası tutuluyormuş... Bu tuhaf kabilenin kadınları ölen kocaları için tutukları yas ve acının bir belirtisi olarak parmaklarını kesiyorlarmış. Ruhların kocasına karşı öfkesini dindirmenin tek yolunun kesilen parmaklarla ona güç vermek olacağını sanıyorlarmış bir de. Ne diyelim Allah hidayet versin!

BURADA GÖNÜL KİMİ SEVSE ŞİŞMAN ODUR.

Tövbeler olsun, bu kulaklar daha neler duyacak, bu gözler daha neler görecek? Moritanya’da dünyanın güzellik anlayışından farklı bir güzellik anlayışı mevcutmuş. Bu ülkede şişman kadınlar güzel olarak kabul ediliyor ve itibar görüyorlarmış... Evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla 100 kg olmak zorundaymış. Aksi takdirde, kızlara zorla yemek yedirerek kilo almaları sağlanıyormuş.


TÜRKİYE'DE İLK REFERANDUM 

Malum şu aralar referandumla yatıp referandumla kalkıyoruz... Her şeyin ilk'ini araştırmak ilgi alanım olduğu için ülkemizdeki referandumun ilki ne zaman yapıldı diye araştırdım. Karşıma şu tarih çıktı: 9 Temmuz 1960: Türkiye’de ilk referandum, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra hazırlanan 1961 Anayasası için bu tarihte yapılmış.

BEYAZ GELİNLİK GİYME MODASI

Yine gereksiz bir ilk bilgisi. Her genç kızın rüyası beyaz gelinlik, İngiltere Kraliçesi Victoria’nın 1940 yılında yapılan düğününde, bu türde beyaz bir gelinlik giymeyi tercih etmesi sonrası tüm dünyaya yayılmış.

EKMEK ALMAYA GÖNDERSEN GİTMEZ AMA !!!

Bugün öğrendiğim son ilginç olaysa şu: 2003 yılında Amerikalı 18 yaşında bir genç kız evinden ayrılıp trenle Amerika'yı gezmeye karar vermiş. Yanına sadece dandik bir fotoğraf makinesi alıp beş yıl boyunca trenlerde yatıp kalkmış... Sonra da evine dönüp çektiği fotoğrafları paylaşmış...



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar