Bağımlılık ... Hangi kelimenin yanına düşse uzun zamandır kopamadığımız hayatımıza karargah kurmuş ,  birlikte nefes aldığımız şeyler geliyor aklıma... Kurtulması da öyle okumak kadar kolay değil. 

Hayatımızda biraz yer ettiyse güzel şeyler bağımlı olmak kolay...

Sigara, içki vs.Bunların üstünde durmayacağım bu yazıda asıl anlatmak istediklerim bunlar değil, zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Peki ya  ölümü bilerek her an hissederek, neden ölmeye çalışıyoruz ?

Bağımlılık deyince aklımıza artık bunlar gelmesin yaşadığımız evrene ait  başka şeylere de bağımlıyız

Bir insana bağımlıyız mesela...

Yanan anıların külüne bağımlı oluyoruz . Çıkan dumana...  Acıya da bağımlıyız, mutluluğa da. Git bir omuza bağımlı ol mesela, bir kucağa, bir gülüşe. Mutluluğa , bir çift ele... Güzel yarınlar geçireceğin insanlara. Seni değerli  hissedenlere....  Annene, annenin çiçeklerine. Git olacaksan bir insana  bağlı ol, bağımlı değil ! Onun yüreğine  bağımlı ol. Birine bağlı ol, onun getirdiği mutluluğa bağımlı. Ne olursan ol bu ikisini karıştırma.

Neye bağımlıyız ? Ya da neye bağımlı değiliz?

Peki sizin de kitaplara bağımlılığınız var mı ? Yani sonu gelince çok üzüldüğünüz, bir boşluğa düştüğünüz cinsten. Yoksa bir sonraki paragrafa geçin lütfen. Bu hissi bilmeyen kişilere anlatmak zor.


Yeni bir kitap yeni bir dünyaya başlangıç. Belki bahara belki kışa ne olursa olsun onu hissetmek sizin elinizde. Okuyup bir diğer sayfaya geçerken kağıdın elinde renk cümbüşüyle dans ederek çevrilmesi. Kitap kokusu , hangi dalda açtıysa hangi mevsime aitse başka hiçbir şeyle denk değil. Sayfalara dokunan mürekkep her vuruşunda kağıda nasıl milyonlarca hisle yaşatıyor. Buraya kadar okuduysan, belki elinde bir kitap belirir biraz sonra. Ciddiyim bir kere hisset sayfaları, sen de bağımlı kalacaksın.

Hayallerine bağımlı ol, o olmazsa titresin vücudun, mutluluğa bağımlı ol, şiire bağımlı ol, bir hayvana, evrene, ne bileyim havaya bağımlı ol çek ciğerinin içine, sigara dumanındansa, içini çürüteceğine, çiçekler açtırır sana.

Beni de soracak olursanız;

Evet bağımlıyım. Ama güzel günlere, umuda, aşka, şiire, mutluluğa, kitaplara, şarkılara, nefese, iyi hissettiğim yerlere, bir omuza...


Peki sen yukarıda yazdıklarımdan veya yazmadıklarımdan hangisine bağımlısın? Yorum da buluşalım mı?



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar