Hepsini bugün öğrendim #5
İRFAN YİĞİT/www.edebiyatfatihi.net

PRİME-TİME İLK ZAMANLAR RADYO İÇİN KULLANILIYORMUŞ

Türkçesi altın saatler olan prime-time televizyonların en çok izlendigi 20.00 - 22.59 (22.59 dahil) arası saat dilimini kapsayan bir terim. Günümüzde dizilere teslim olan prime time teriminin temelleri radyo çağında ortaya çıkmış. Radyonun icadından ve popüler olmaya başlamasından sonra henüz icat edilmemiş olan televizyon ile tanışmamış olan aileler o zamanlar radyo başında bir araya gelerek özel zamanlar yaratmış ve dönemin radyoları da yayınlarını bu saatlere uygun olarak planlamıştır. dinleyenlerin gündelik yaşamına uygun olarak geliştirilen bu yayın planlaması da yayın akışı denen kavrammış aslında.

DÜNYADA 50 MİLYON EŞEK VARMIŞ


Hürriyet gazetesinde bugün okuduğum habere göre dünyada 50 milyon eşek ve katırın olduğu tahmin ediliyormuş. Etiyopya'da otomobilden çok eşek varmış. Doğma büyüme İstanbul'dayım bir tane bile eşek görmedim desem yalan olmaz.

GERZEK VE MANYAMIŞ KELİMELERİNİN MUCİDİ AYŞEN GRUDAYMIŞ

Bir yaşıma daha girdim. Günlük hayatta sıkça kullanılan "gerzek" ve "manyamış" kelimelerini Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Ayşen Gruda bulmuş meğer. Saba Tümer'in programında bu ilginç açıklamayı yapan Ayşen Gruda "gerzek" ve "manyamış" kelimelerini ben buldum; ama bir tek o gün kullandım bir daha kullanmadım' demiş.Bizde yalan yok, ilgili link için buradan lütfen...


                                         
                                  SOKAK TABELALARINDAKİ "TN" DE NE OLA ?
Bir süredir aklıma takılıyordu , sokak tabelalarındaki "TN" neyin açılımı diye merak ediyordum , tahminlerim tutmamış , "TN" tanıtım numarası demekmiş. Bu aydınlanmanın etkisiyle artık sokaklarda daha rahat dolaşabilirim.

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar