9 Şub 2016

VEFATININ 15.YILINDA AHMET KABAKLI ANILIYOR...

Reklamlar

VEFATININ 15.YILINDA AHMET KABAKLI ANILIYOR...Türk Edebiyatı’nın usta yazarı Ahmet Kabaklı'nın yol arkadaşlarından akademisyen İsa Kocakaplan, Ahmet Kabaklı'nın tarihi eser kıymetinde olduğunu belirterek, O'nu okuyanın bin yaş alacağını söyledi.
Türk Edebiyatı’na ve kültür dünyamıza büyük eserler kazandıran Yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 15. yılında Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği özel bir programla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde anıldı.
"Vefatının 15. Yılında Ahmet Kabaklı'yı Anma Programı", Ahmet Kabaklı’nın hayatının ve edebi kimliğinin anlatıldığı video gösterimiyle başladı. Programda Kabaklı’yı kendisiyle birlikte çalışmış yol arkadaşları Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsa Kocakaplan ve Şair ve Yazar Özcan Ünlü anlattı.


O'NUN PALTOSUNUN ALTINDAN ÇIKTIK
Gençlik yıllarında Ahmet Kabaklı’nın paltosunun altına sığındığını söyleyen Şair ve Yazar Özcan Ünlü şöyle konuştu:

“1980’li yılların ardından Türkiye’de oluşan kültürel, siyasi ve ekonomik çalkantılı yılların göstericisi olan Ahmet Kabaklı’yı hatırlıyoruz. Gazetede yazdığı köşesinin adı Gün Işığı’ydı. Bizleri de gün ışığına davet eden bir yazardı. Dertli bir alperendi. Gün ışığının izini bize gösterdiği için O’nu çok sevdik. Paltosunun altına sığınabileceğimiz isimlere ihtiyacımız vardı. Hepimiz savrulmuş ve bir yere aittik. Bugünkü kadar şanslı değildik. Düşünce ve inanç dinamiklerimiz itibariyle ait olduğumuz yeri keşfetme yolculuğuna çıktık. Hepimiz Ahmet Kabaklı’nın paltosunun altından çıktık. Bu yolculuk bizleri Türk Edebiyatı Vakfı’nın kapısından içeri atana kadar devam etti. O günden beri vakfın çatısı altından hiç çıkmıyorum. Kapısı çalındığında; yazın güneşinde, güzün yağmurunda ve kışın karında burada ne işin var diye sormadan sürekli O'na elini uzatan bir adam ve bir alperen vardı. Ahmet Kabaklı vardı o vakıfta.”


TARİHİ ESER KIYMETİNDELER

Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsa Kocakaplan, salonda ortalama 14 yaşında gençlerin olduğunu belirterek gençlere şunları aktardı:

“14 yaşındasınız ve Ahmet Kabaklıyı görmediniz sizin için ne ifade eder? Ahmet Kabaklı’yı okursanız yaşınız 1014 olur. Ahmet Kabaklı bir semboldür. O, çıkardığı 'Türk Edebiyatı' dergisiyle 2 bin yıllık Türk Edebiyatı’nın örneklerini verdi. Bazı kültür adamları vardır ki tarihi eserler kadar kıymetlidirler. Onları okuduğunuzda yaşınız bu kadar büyür.”

Dinleyicilerin sorularının da cevaplandığı programın sonunda Ahmet Kabaklı'nın 'Ermişlerin Sohbeti' kitabı katılımcılara hediye edildi.
FOTO: esenler.bel.tr


kaynak: esenler.bel.tr

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!