» » » » 2015-2016 12.SINIF TÜRK EDEBİYATI FIRAT YAYINCILIK DER KİTAP CEVAPLARI SAYFA 23 (İLK KEZ BURADA)

2015-2016 12.SINIF TÜRK EDEBİYATI FIRAT YAYINCILIK DER KİTAP CEVAPLARI SAYFA 2312. a. Araştırma çalışmasından edindiğiniz bilgiyi de kullanarak yukarıdaki şiirin hangi edebî akımdan izler taşıdığını belirtiniz.
b. Millî kimlik ve millî değerler çevresinde oluşan edebiyatın Batı düşüncesindeki gelişmelere göre yeni görünümler kazanarak varlığını nasıl sürdürdüğünü şiirden örneklerle açıklayınız.
13. “Bir Ateş Yakıp Bir Dağ Başına” adlı şiirden, bireysel bilinçten toplumsal bilince doğru gidişin işlendiği dizeleri belirleyiniz.
14. Cumhuriyet Döneminde yazılan edebî metinlerde nasıl bir dil ve zevk anlayışı hâkimdir? İncelediğiniz metinlerden örneklerle açıklayınız.




15. a “Medeniyet Değiştirmesi ve İç İnsan”, “Yol”, “Bir Beyoğlu Dönüşü”, “Tohum” ve “Cumhuriyetçiliğin Nitelikleri” adlı metinlerden edindiğiniz bilgiler ile Atatürk ilke ve inkılaplarının cumhuriyetin ilk yıllarında yazılan edebî eserlere nasıl yansıtıldığı hakkında yaptığınız araştırmadan yola çıkarak Tanzimat Fermanı'nın ilanından cumhuriyete kadar geçen sürede (Yenileşme Dönemi) edebî eserlerde tartışılan problemler (dil, hürriyet, medeni gelişim, demokrasi, hak vb.) nasıl çözümlenmiştir ? Açıklayınız.


b. Bu metinlerden hareketle Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatının oluşumunda neler etkili olmuştur? Açıklayınız.
Cumhuriyet Dönemi Edebiyatının oturduğu zemin hakkında bilgi veriniz.
 Cumhuriyetin kuruluşu ise birçok inkılabın temelini oluşturur niteliktedir. Buna göre Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı yeni bir devlet ve milletin aydınlanma yolunda taşıdığı heyecanlar ve inançlar üzerine kurulmuştur
c. Millî Edebiyat zevk ve anlayışı bu eserlere yansımış mıdır? Niçin?
Evet yansımıştır ,eserlerde Anadolu insanı , toplumsal konular ,  MİLLİ DUYGULAR, MEMLEKET MANZARALARI önemli yer tutmuştur.Dilde yalınlık ,süsten kaçış ve sadelik görülmesi de bu anlayışın özelliklerindendir.

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

YORUMLARINIZI ,SORULARINIZI AŞAĞIDAKİ YORUM KUTUSUNDAN YAZABİLİRSİNİZ...

Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...