4 Eki 2015

2015-2016 11.SINIF TÜRK EDEBİYATI MEB CEVAPLARI SAYFA 9 (yeni baskıya göre güncellendi)

Reklamlar

2015-2016 11.SINIF TÜRK EDEBİYATI MEB CEVAPLARI SAYFA 9 (yeni baskıya göre güncellendi)
SAYFA 9:
EN DOĞRU CEVAPLAR WWW.EDEBİYATFATİHİ.NET 
5. Ondokuzuncu Asır ve Osmanlı Devleti’nin Gerileme Sebepleri adlı metinlerden ve yaptığınız araştırrmalardan hareketle Tanzimat Fermanı’nın niçin ilan edildiğini defterinize yazınız.
Avrupalı Devletlerin Osmanlı Devleti’nin iç işlerine karışmasının önüne geçmek ve yine Avrupalı devletlerin Mısır sorununun çözümünde ve de Boğazlar meselesinde Osmanlı Devleti’ne destek olmalarını sağlamak gibi sebeplerden dolayı böyle bir reform hareketine gidilmiştir. Ancak asıl önemli neden son zamanlarda iyice zayıflayan ve çalkantıların yaşandığı devleti ve toplumu demokratik bir şekle sokmak ve böylelikle Osmanlı Devleti’ni içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak isteği bu fermanın ilan edilmesinde etkili olmuştur. Bu nedenlerden dolayı 3 Kasım 1839 da Tanzimat Fermanı (Gülhane Hattı Hümayunu) ilan edildi. (Tanzimat Fermanının ilanıyla Osmanlı tarihinde yeni bir dönem açılmış (Tanzimat Devri) Bu devir 1876'ya kadar devam etmiştir.
2. Batı’da ortaya çıkan, Osmanlı imparatorluğu’nu etkileyen ve tarihî bir dönemin ayırıcı vasfı olan zihniyet devriminin temelinde yatan kavramlar ya da düşünce akımları nelerdir? Aşağıdaki şemaya yazınız

  • BİLİM
  • HUKUK
  • TEKNİK
  • RÖNESANS
  • REFORM
  • POZİTİVİZM
3.soru cevabı: Osmanlı devletinde modernleşme hareketleri yapılan yenilikler göz önüne alınırsa yönetici sınıf tarafından gerçekleştirilmiştir.Çünkü devletin devamlılığının tehlikeye girdiğini,bu sebeple başta askeri alan olmak üzere birçok yenilik yapılması gerektiğini görenler devlet yöneticileri olmuştur. 
4.soru cevabı: Tanzimat fermanının ilan edilmesinde iç etkenlerin de rolü olmasına karşın dış etkenler çok daha baskındır. 
5.soru cevabı :Günümüzde sosyal,siyasi,kültürel alanda çağın gereklerine uygun yenilikler yapılmaktadır. 





Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!