10 Oca 2015

11.SINIF DİL VE ANLATIM KİTABI CEVAPLARI,YILDIRIM, SAYFA 89

Reklamlar

11.SINIF DİL VE ANLATIM KİTABI CEVAPLARI SAYFA 89
SAYFA 89 
ANLAMA YORUMLAMA
9. ETKİNLİK

Hazırlıkta görev alan gruplar, “çevre kirliliğinin nedenleri ve sonuçları” ile “görsel iletişim araçlarının sohbet ortamları üzerine et ki le ri” konulu yazılarını sınıfta okurlar.
• Okunan metinler sohbet özelliklerine göre sınıfça değerlendirilir ve bu metinlerle ilgili düşünceler sözlü olarak ifade edilir.
Bu etkinliği kendiniz yapınız


UYGULAMASohbet türündeki yazıların önemi konusunda sınıfta bir açık oturum düzenlenir. Ulaşılan sonuçlar da dikkate alınır ve bu türe ait düşünceler aşağıdaki noktalı yerlere yazılır.

Sohbet türündeki yazılarda amaç herhangi bir konuda duygu ve düşüncelerin sıcak ve samimi bir şekilde dinleyiciler/okuyucularla paylaşmaktır. Düşünceler fazla derinleştirilmeden konuşma havası içinde verilir. Sohbet yazıları okuyucunun ufkunu genişleştir ve fikir dünyasını zenginleştirir.

10. ETKİNLİK
Sohbet konusunda neler öğrendiğinizi aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Sohbet (Söyleşi) Türünün Özellikleri
1. Düşünceleri fazla derinleştirmeden, bir konuşma havası içinde anlatan yazı türüdür. 
2. Her konuda yazılabilir 
3. Konu, tez ve savunma amacı güdülmeden; karşılıklı konuşma havası içinde, sıcak bir dille yazılır. 4. Sohbet, makaleden üslup yönüyle ayrılır. Çoğunlukla günlük konuların işlendiği sohbet yazılarında senli benli bir anlatım yolu seçilir, hatıralardan halk fıkralarından, nüktelerden, özlü sözlerden yararlanılır.
 5. Söyleşi türünün Türk edebiyatındaki önemli temsilcileri şunlardır: Ahmet Rasim "Ramazan Sohbetleri", Suut Kemal Yetkin "Edebiyat Söyleşileri", Şevket Rado Eşref Saati Melih Cevdet Anday "Dilimiz Üzerine Söyleşiler, Nurullah Ataç "Karalama Defteri"... Ayrıca Cenap Sahabettin, Refik Halit Karay, Hasan Ali Yücel gibi yazarlarımız da bu türde eserler vermişlerdir.

BÜTÜN CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ



Artikel Terkait

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon