UYARI :
Güncel haberler için ülkemizdeki herhangi bir haber ajansını (AA, DHA, İHA vb) veya haber sitesini ziyaret edebilirsiniz...

HABER YAZISI ÖRNEKLERİ

ÖRNEK-1 

Bu kez selfie Uzay'dan geldi


Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan ABD'li iki astronot teknik bir arızayı gidermek için uzay yürüyüşlerini tamamladı. Astronot Rick Mastracchio ise selfie çekmeyi ihmal etmedi.


NASA astronotları Steve Swanson ve Rick Mastracchio, 1.5 saatlik uzay yürüyüşlerini tamamladı.

Astronotlar, arızalanan bilgisayarı yenisiyle değiştirdi. Genellikle 5-6 saat süren yürüyüşler bu kez kısa süresiyle dikkat çekti.

Astronot Rick Mastracchio ise yürüyüş sırasında çektiği selfie fotoğraf denemelerini Twitter hesabından paylaştı. Mastracchio, “Uzay giysisi iyi bir selfie çekmeyi zorlaştırıyor” notunu düştü.

NTVMSNBC

ÖRNEK-2

Londra’nın Metro durakları otel oluyor

Londra’daki kullanılmayan metro istasyonları satışa sunulacak. Hayalet istasyonların otel, mağaza ve müze olarak hizmet vermesi bekleniyor.

Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Londra’da kullanılmayan metro istasyonlarının turistik faliyetlerde kullanılması amacıyla satılması planlanıyor.
Londra’daki ulaşım ağından sorumlu yerel yönetim organı Transport for London’ın (TFL) en kısa sürede şirketlerden bu istasyonlar için teklif almaya başlayacağı iddia ediliyor.
Bir süredir kullanılmayan bu metro istasyonları ve tünellerin mağaza, otel ve müze olarak hizmet verebileceği düşünülüyor.

NTVMSNBC

ÖRNEK-3

'Miro'nun özeli' dünyada ilk kez Sabancı'da
22/09/2014 16:45

20. yüzyıl sanatının büyük ismi Katalan ressam Joan Miro'nun aile koleksiyonunda kimi yapıtları ve özel eşyaları dünyada ilk kez Sabancı Müzesi'nde sergileniyor. Sabancı Holding sponsorluğunda açılan 'Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar' başlıklı sergi, 1 Şubat'a kadar SSM'de.

Haber: MÜGE AKGÜN -muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi


ÖRNEK-4

İstanbul Kitap Fuarı'na Rekor Ziyaretçi 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 20 Kasım 2016 Pazar akşamı saat 19.00’da rekor sayıya ulaşarak 621 bin kişinin ziyaretiyle sona erdi.

TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarlarını ziyaret eden kitapsever ve sanatsever sayısı geçtiğimiz yıla oranla %11,3’lük bir artış göstererek 621 bine ulaştı.


ÖRNEK-5 


Ünlü Yazardan Öğrencilere Uyarı: Okumadan Yazamazsını

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür- sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘’Kitapların Hayatımızdaki Yeri ‘’ adlı söyleşi, Gülten Dayıoğlu’nun katılımıyla Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Kitapları, insan hayatını kolaylaştıran, insanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazanmasına yardımcı olan kaynaklar olduğunu ifade eden Dayıoğlu, ‘’Düşünceler üretecek kitaplar okuyun sizleri besleyecek olan kitapları tercih edin. Kitap seçerken kitabın diline bakın. Ben hala kitap okuyarak besleniyorum. Okumazsam yazamam çünkü. Onun için önce kitapların diline bakın. Diline hâkim olmayan bir yazarın fikri ne olursa olsun bir yerde hata mutlaka çıkıyor. Kitaplarda işlenen konular yaşınıza göre mi değil mi ve sizi ilgilendiren konular mı bunlara da dikkat edin’’diyerek öğrencilere bilgiler verdi.

                              
“80. KİTABIMI YAZIYORUM”
Kimsesiz bir kadının kızı olan, babası ve annesinden ayrı büyüyen Fadiş’in çocukluğu anlatıldığı ‘Fadiş’ kitabının kendinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Dayıoğlu, ‘’79 tane kitabım var. Şuan 80’incisini yazıyorum. Kitaplar benim evlatlarım gibi. Onları zihnimde geliştiriyorum. İlk romanım Fadik ilk göz ağrım ve diğer kitaplarımdan daha farklı bir duygu yaşatıyor’’dedi.

‘’ÇOCUKLARA VE GENÇLERE SAYGI GÖSTEREREK YAZMALARINI İSTİYORUM’’
Yeni nesil yazarların çocuklara ve gençlere saygı ve sevgi göstererek yazmalarını gerektiğini dile getiren Dayıoğlu, ‘’Bunu yürekten istiyorum. Ben öyle yapıyorum hala saygı ve sevgi gösteriyorum ve bakıyorum zaman zaman hata yapar mıyım diye. Çünkü çocuklara yanlış bir şeyler vermek zehir vermek gibidir. O zihinlere yanlış bir şeyler verildiğinde beşikten mezara kadar gider. Ömür boyu ayağını köstekler, zihnini bulandırır. Belki eğri bir yola yönlendirir‘’ dedi.

Program sonunda öğrenciler Gülten Dayıoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti. Dayıoğlu ise öğrencilerin kitaplarını imzaladı.
Haber Kaynağı: Küçükçekmece Belediyesi Resmi Sitesi

Yazıya Tepkini Göster!

11 Yorumlar

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Yorum Gönderme

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar