Mehmet Âkif Ersoy'un ismi zikredildiğinde pek çoğumuzun aklına İstiklâl Marşı'mızın şairi olması dışında başka bir bilgi gelmiyor maalesef. Oysa Âkif hem fikir dünyasıyla hem de yaptığı işlerle 20. Yüzyıl'ın çok yönlü şahsiyetlerinden birisiydi.
Akif'in geçtiğimiz sene bir kısmı bulunarak yayınlanan Kur'an Meali'nden sonra şimdi de üniversitede verdiği derslerin bir öğrenci tarafından tutulan notları yayınlanıyor.
YENİ BİR ESER DAHA
1908'den 1913-14 öğretim yılına kadar yaklaşık 4 yıl boyunca Darülfünun'da Edebiyat-ı Osmanî (Osmanlı Edebiyatı) dersleri vermek üzere üniversiteye müderris, yani profesör olarak atanan Mehmet Akif'in ders notları Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Andı tarafından bulunarak Latin harflerine aktarıldı ve açıklamalarla yayına hazırlandı. Daha evvel elimizde Akif'in hocalığına dair hatıralardan ve birkaç sayfalık ders notlarından başka bir şey olmadığını söyleyen Fatih Andı, söz konusu notların sarı kağıtlı bir deftere kurşun kalemle, kırık bir rik'a ile yazıldığını, yaklaşık 150 sayfadan oluşan notların başında 'Şair Mehmed Akif'in Darülfünun'da Okuttuğu Edebiyat Dersi Notlarından' kaydının yer aldığını belirtti.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ:

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar