Doğu'nun Limanları/Amin Maalouf

Yazar➠Elif Elmas/kahve_kokulu_sanatlar
Konusu ve Özeti:

1900’lü yıllarda Osmanlı'nın çöküş döneminde padişahın kızı İffet, hekim ile evlenir ve saraydan ayrılarak Adana'ya yerleşir. Bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya gelir. Bu çocuk büyüdüğünde Adana'da, Ermeni meselesinin ortaya çıktığı zamanlarda Ermeni arkadaşı Nubar ile Beyrut'a gider. Burada Nubar'ın kızı Cecile ile evlenir ve üç çocukları olur. Bu üç çocuktan biri olan Kitabdar İsyan kitabınızı baş kahramanı. İsyan, tıp okumak üzere Beyrut’tan ayrılıp, Fransa’ya gider. Burada şans eseri ve hiç bilmeden kendini Direniş Örgütü-Özgürlük içinde bulur.
Foto: Elif Elmas

İkinci Dünya Savaşı sırasında Fransa’da kurulan bu örgüt Nazizm ve savaş karşıtı olarak çalışmaktadır..Ardından gelen aşk ve savaş...Yazar 1976'da Fransa'da, metroda İsyan ile karşılaşır, tarih kitabındaki resimden onu tanır ve onun hikayesini dinleyerek kaleme alır..

 #doğununlimanları #aminmaalouf #aminmaalouf

Bookstagramer Turuncu_Okur ise kitap hakkında şöyle bir değerlendirmede bulunmuş:

Amin Maalouf ile tanışma kitabım olarak tercih ettiğim Doğunun Limanları, Osmanlı Devleti'nin son dönemleri, Ermeni sorunu, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ve günümüzde de süregelen İsrail-Filistin sorunlarını konu edinen bir kurguya sahip.

Bu dönemler arasında geçen uzun yılları ve yaşananları bu kadar kısa bir kitaba sığdırabilmek için haliyle konulara yüzeysel olarak değinmiş yazar.

Ancak kitabın ana temasının seneler önce yaşanmış ve halen yaşanmakta olan olayların hayatları nasıl etkilediğini, ailelerin parçalanışları, kaybedilen yılların etkilerini okurlara anlatabilmek ve hissettirebilmek olduğunu düşünüyorum.

Tarihin aşkla perçinlendiği kurgusuyla akıcı, kolay okunabilen, sürükleyici bir eser olmakla birlikte altını çizip beğendiğim cümlelerden birini bırakıyorum...

🔸Herşeye sahip birine bile eski bir kitap hediye edilebilir.

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar