Paranın Cinleri/Murathan Mungan

Yazı Pelsdiary

Okuduğumuz her kitap bize bir anı bırakır, bazen siz bir parçanızı bırakırsınız satırlar arasına. Bazı kitaplar ise hayatınıza bir ayna tutar, gidişatınızı belirler, karar verdirir, yön duygunuzu şaşırtır. Bu kitap da benim için öyle çünkü benim bazı önyargılarımı kırdı, itiraf etmeliyim.

Mungan... Ne badireler atlatıp da günümüzde başaramayan birçok insanın hayal ettiği yere ulaşmış, takdir etmek ve saygıyla eğilmek gerekir. Onun acısı bambaşka, onun sancısı bambaşka. Hele ki o babasına olan saygısı, benzerliği, naifliği, kırılganlığı, güçlü duruşu... Yol gösterici, öğretici niteliğinde olmakla beraber kendisi bu durumdan bence oldukça bihaber.
Foto: Pelin @pelsdiary

Hepimizin, yaşadığı hayat elbette acıdır, kanatır, yükseltir, dibe vurdurur. Yaşadığımız hayatı hangimiz doğru bir biçimde anlatabiliriz ki? “Yazı; bazen yalnızca buna yarar, çok şey ifade eden buluşmalara.” demiş Mungan.

Otobiyografi olarak ele alınan bu kitabı yazardan okuduğum ilk kitap olarak sevgili canım Dilek Hanım vesilesi ile seçmiştik. Tam nokta atışı bir seçim olmuş açıkçası. Kitabın adı içerisindeki hayatla o kadar bütünleşmiş ki, bu kitabın başka bir adı olamazdı dedirtiyor insana. Bölümlerden oluşan bütünlüğün esaslığını koruyan bu eserde son bölümde yazar okur arasındaki ilişkinin nasıl olduğunu ele almış ayrıca. Ve yazdığı bu eserin tamamen kendisi olduğunu, canından kanından nasıl bir parça eklediğini anlatmış.

Yine bir kitaba bir parçamı bıraktım. Okuyun, okutun...

  #murathanmungan #paranıncinleri #metiskitap

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar