21 Ağu 2019

YKS-TYT Zamirler (Adıllar) Test Soruları ve Cevap Anahtarı-3 (Yepyeni)

Reklamlar

YKS-TYT Zamirler (Adıllar) Test Soruları ve Cevap Anahtarı-3 (Yepyeni)

Sevgili takipçilerimiz,

Bu yazımızda blog editörlerimiz tarafından hazırlanan yepyeni ve özgün zamirler (adıllar) test sorularını ve cevap anahtarını bulabilirsiniz... YKS-TYT Türkçe testine hazırlık amacıyla hazırladığımız zamirler testi 15 sorudan oluşuyor. Daha önce yayınladığımız 15 özgün test sorusuna buradan ulaşabilirsiniz...

Dilerseniz bu soruları PDF. şeklinde aşağıdaki bağlantıya tıklayarak güvenle indirebilirsiniz... Yepyeni ve özgün test soruları için sayfamızı takip etmeye devam edin...

☝UYARI: Bu sorular edebiyatfatihi.net tarafından hazırlanmıştır, her hakkı edebiyatfatihi.net sitesine aittir. Hiçbir surette hiçbir yerde yayımlanamaz...

ZAMİRLER (ADILLAR) TEST SORULARI-3

1. "Bilirsin kimsenin hakkı kalmaz kimsede. Ne bir milim ileri ne de bir milim geri." cümlesinde altı çizili sözün türce özdeşi aşağıdakilerden hangisinde vardır?

A) Nerede ah o güzel gençlik çağları?
B) Bazı kitaplarını kütüphaneye bağışlayacakmış.
C) Hepimiz senin ne kadar dürüst olduğunu biliriz.
D) Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyoruz.
E) Çocukluk günlerini orada geçirmiş.

2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde farklı türden zamirler bir arada kullanılmıştır?

A) Ben seni çoktan unuttum;
Sen de unuttun mu, dön geri bak.
B) Şimdi bir rüzgâr geçti buradan
Koştum ama yetişemedim.
C) Senin oturduğun şehirde
Gökyüzü mavidir benimkinden.
D) Bu kimin çocuğu, der seni görenler.
Benim çocuğum, diye, sesim gelir uzaktan.
E) Bizim bir dünyamız var ki
İstesek güzel olur.

"Sen kendini herkesten üstün görürsen gün gelir çevrende  kimseyi bulamazsın."
3. Bu cümlede aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) İlgi zamiri
B) İyelik zamiri
C) Dönüşlülük  zamiri
D) Belgisiz zamir
E) Kişi zamiri

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir zamirle sağlanmamıştır?

A) Bu katar katar trenler nereye gider?
B) Ne söyler bize tabiat şarkıları?
C) Ne ağlar böyle gidenlerin ardından kalanlar?
D) Sılada bekleyenler neyi düşünür böyle kara kara?
E) Nereden gelir bu meçhul yolcular?


"Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer"

5. "Ki" aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu cümledekinden farklı görevde kullanılmıştır?

A) Ne ki hayat sonuçta, anlık bir buluşma.
B) Nerdesin ki sesin hiç gelmiyor.
C) Tut ki hayallerinin tümünü gerçekleştirdin.
D) Desem ki vakitlerden bir nisan akşamıdır?
E) Sen evimdeki şenliksin, bahçemde bahar.

6. Aşağıdakilerin hangisinde "-im" eki diğerlerinden farklı bir işlevde kullanılmıştır ?

A) Böyle dağınık çalışmadan bir verim alamazsın.
B) Akıl ve bilimi üstün tutan milletler gelişmiştir.
C) Oy sayımı kısa sürede tamamlandı.
D) Bir dilim çilekli pasta asla yetmez.
E) Bu dağ köyünde üç yıldır öğretmenim.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük türü bakımından ötekilerden farklıdır?

A) Böyle bir kara sevda kara toprakta biter.
B) Böylesi bir olay ne görüldü ne duyuldu.
C) İkili ilişkilerinde böyle kaba davranırsan kaybeden sen olursun.
D) Böyle yemeği başka bir yerde yiyemezsin.
E) Böyle komşun olacağına hiç olmasın daha iyi.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki" eki başka bir sözcüğün yerine kullanılmıştır?

A) Ne var ki insanlar yaşadığı çevreye çok duyarsız.
B) Köyün girişindeki ahşap ev yıkılmak üzereydi.
C) Civardaki apartmanlar güvenlik sebebiyle boşaltılmış.
D) Aklındaki sorulara bir türlü cevap bulamıyordu.
E) O gezegende dünyadakine çok benzer kum metanları bulunmuş.

9. "Şu" sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde adıl olarak kullanılmıştır? 

A) Şu görünen köy bizim köyümüz.
B) Şu vakte kadar henüz bir haber gelmedi.
C) Bir takvim sorsan bana şu gün diyemem sana.
D) Şu neyindir deseler bir cevabım olmaz.
E) Şu yerli dizileri saatlerce oturup izleyenlere çok şaşırıyorum.


Ne çıkar sevdam onu tutamadıysa...
Gece yıldızla dolu ve yanımda değil o...
Hepsi bu...

10. Dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Kişi zamiri   B) Belgisiz zamir   C) Soru zamiri  D) Zaman zarfı   E) İşaret zamiri

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde dönüşlülük zamiri tamlanan olarak kullanılmıştır?

A) Hatalarını söylemediğimiz için kendini kusursuz sananlar var.
B) Kendisinin kusurlarını görmeyen insan hep başkalarının kusuruyla uğraşır.
C) İnsan hatayı önce kendinde aramalıdır.
D) Adamın kendisi daha ne sorduğunu bilmiyor.
E) İnsan kendisiyle barışık değilse diğer insanlarla da barışık olması mümkün değildir.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı soru adılıyla sağlanmamıştır?

A) Yazarın romanlarından hangisini daha çok beğendin?
B) Tıp fakültesi için kaç net yapmak gerekiyor?
C) Ne söyledi sana gizli gizli?
D) Bu saatten sonra kaybedecek neyin var ki?
E) Bu konuyu daha önce kiminle konuştun?

CEVAP ANAHTARI:

1. C   2. D   3.A   4.C   5.E   6.E   7.C   8.E   9.D   10.D   11.D   12.B

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!