Üç Adım Uzakta Kitabının Konusu, Özeti, Yorumu ve İncelemesi

Yazarkitaptanbirdunya
Foto: @kitaptanbirdunya

#üçadımuzakta #rachaellippincott #mikkidaughtry #tobiaslaconis
.
Uzun zamandır bu kadar yüreğe dokunan bir kitap okumamıştım, çok etkilendim gerçekten.

Yorumlarda mutlaka filmini de izleyin demişlerdi, dün filmini de izledim ve çok çok daha fazla etkilendim. Oyuncular çok başarılıydı; duyguları, hastalığın zorluklarını, imkansızlıkları o kadar iyi yansıtmışlar ki hayran kaldım.

Kitabı okuyun ama ilk defa şunu da söyleyebilirim ki kitabın filmini de mutlaka izleyin. Her zaman filmler bir tık altta kalır ama inanın bu sefer öyle değil, gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

Filmin ve kitabın hikayesi aslında tam anlamıyla bir kurgu değil; zaten yazarlar hastalığa dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak için bu hikayeyi yayma fikrini benimsemişler. KF, yani uzun adıyla Kistik Fibrozis hastalığı anlatılıyor ve hastaların nelerle boğuştuklarını, şartlarının ne kadar zor olduğunu öğreniyorsunuz.

Aynı hastalığı taşıyanların birbirine yaklaşması ve dokunması yasak, altı adım uzakta durmak zorundalar. Ama aşk bu kuralları dinleyebilir mi? Çok zor... Stella ve Will birbirinden nasıl uzak kalacaklar, hastalıklarını yenebilecekler mi, yoksa ikisi de mi ölüme koşacak ?
.

Okurken bir kez daha anlıyorsunuz hayatta sahip olduklarınızın kıymetini, sağlığın ve sevdiklerinizin değerini. En sonlarda diyor ki bunu yapabiliyorken sarılın sevdiklerinize. Birbirimizi çoğu zaman incitiyoruz, böyle kitapları okudukça anlıyor insan, uyanıyor uykusundan ve görüyor gerçekleri.

Çok şey anlattı bu kitap bana, emin olun hayat çok değerli ve tekrarı yok, hakkını vermek gerek. Tüm hastalara şifalar diliyor ve sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum. Hayatı içimizde hissedebildiğimiz günlere 🌼❤️🤗🙏📚💚
.
Şunu da söylemek istiyorum kapak tasarımı çok anlamlı. Stella'nın ablası Abby'nin çizdiği sağlıklı, çiçekler açan akciğerler ve aralarındaki mesafeyi korumak zorunda olan iki genç Stella ve Will. Kapak hikayenin tam özeti olmuş 👍


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar