Tatsız Bir Olay || Dostoyevski

Yazar Pelsdiary

Petersburglu
üç general bir masada oturmuş yeni evin kutlamasını yapıyorlardı. Dostoyevski’nin deyimiyle “Güzel ülkemin değerli çocuklarının kalkınma hareketleri” giriş yıllarıdır. Rusya’da çarlığın çözülmeye başlandığı, askeri bürokrasinin değiştiği yıllar...

Çarlık Rusya’da kendini beğenmiş genç bir generalin kendi emir komutasında çalışan bir askerinin düğününe gitmesiyle olay başlıyor. Tabii tamamen rastlantı olarak bu düğüne gitmek durumunda kalıyor. Kendisinin sert bir mizaca sahip olduğunun farkında olarak düğüne gitmeden önce düğünde konuşacaklarını planlayıp düğündekilerin kendisine itaat etmesini planlamaktadır. 
Foto: @pelsdiary

Uzun soluklu olan bu öykü oldukça sade bir anlatıma sahip olmakla beraber tamamıyla ders verilmek amacıyla kaleme alındığını düşünüyorum. Burjuva sınıfları askeriyenin içerisinde de yerini kapmıştır, ukala olan generalin kendisini bilmez, densiz ve yakışık almayan konuşmalarıyla tatsız olaylar yaşanmaya başlar. Kitabımız da adını buradan almıştır. Teorik bir düşünceye göre hareket eden Ivan Ilyiç yalnızca başarabildiği kendisini rezil etmektir.
Öykü okumayı seven kişiler için 75 sayfacık olan bu eser tam biçilmez kaftan....
.
#tatsızbirolay #dostoyevski #fyodordostoyevsky

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar