Stefan Zweig / Hayatın Mucizeleri

■ _theheartofbooks_

Bu kitap okuduğum ilk Stefan Zweig eseri. Yazarın anlatımına karşı büyük beklentiler içerisindeydim. Kitabı okumaya başlamamla son sayfayı çevirmem beraber oldu. Hem akıcı hem de az sayfalı bir kitap. Beklentilerimi karşıladı,özellikle kitabın sonu...


Konusu :

Bir tüccarın ressamdan kilise için Meryem Ana tablosu çizmesini istemesi ile başlıyor. Ressam bu kadar önemli bir tabloyu nasıl çizeceğini, nereden başlayacağını bilemez. Ressam kilisedeki diğer Meryem Ana tablosundan çok etkilenmiştir. Bu tabloda Meryem Ananın kalbine bir kılıç saplanmıştır ve elleri dua eder şekildedir. Tablodaki fırça dokunuşları ustaca ve etkileyicidir.

Ressam eşsiz bir tablo çizecek olmanın stresine girmiştir. İlham gelmesi için sokaklarda gezinen ressam pencerede Meryem Ana'yı görür. Heyecanlanan ressam için bu Tanrı'nın işaretidir. Fakat penceredeki Meryem Ana değil, Yahudi bir kızdır.Bu kız evden çıkmayan, erkeklerde pek konuşmayan, kendini çevreden uzak tutan bir kızdır. Peki ressam bu kızı çizmek için ikna edebilecek mi? Ya da nasıl çizecek? Özellikle kitabın sonu beni etkiledi. Burada " Okuyun yavrum okuyun, bir meslek sahibi olun." demeyeceğim. 😂 Onun yerine "Okuyabilir ve kitabın etkileyici sonunu öğrenebilirsiniz." diyeceğim.

🍀 _theheartofbooks_ yazdı. Takip edin.

@mavicatiyayinevi #kitap #kitapyoruhayatinmucizeleri #Zweig #kitapönerisi

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar