William Golding/ Sineklerin Tanrısı 

Yazar
_kitaphuzuru

Atom savaşı nedeniyle güvenilir bir yere götürülmek üzere çocukların bindikleri uçak mercan adasına düşer ve olaylar bu adada gelişir. Bu kitabı çocuklar için yazılmış bir serüven kitabı zannetmeyelim nasıl ki Hamlet bir öç alma tragedyası değilse Sineklerin Tanrısı'da bir çocuk kitabı değildir. Öykünün başlıca dört çocuğundan ikisi Ralph ve Domuzcuk'tur. Domuzcuk'un gerçek ismini bilmiyoruz. Astımlı, gözleri neredeyse hiç göremeyecek şekilde miyop ve kilolu bir çocuktur. Ralph iyi huylu otoriter doğuştan birinci kişidir. Çocuklar arasında en üstün zekalısı domuzcuktur ancak fiziksel görünüşü, hastalığı ve aşağı sınıflara ait bir şive ile konuşmasından dolayı hor görülüp itilip kakılan çocuktur. Düştükleri adadan kurtulmak için domuzcuk önce adanın etrafına düşmüş çocukları bulmak ve bir geminin geçmesi ihtimalime karşı ateş yakmalarını söyler. Denizden buldukları şeytan minaresini öttürüp diğer çocuklarada ulaşınca ilk toplantılarını yaparlar ve ilk kuralları şeytan minaresini elinde tutana söz hakkı verilmesidir. Daha sonra kendilerine bir barınak yapar ve ateş yakarlar. 
Geceleri tuhaf sesler duymaya başlarlar, küçük çocuklar karabasan görüp ağlamaya başlarlar her gece. Bunun üzerine adada bir canavar olduğu söylentisi çıkar ve buna inanmaya başlarlar. Çocukların canavar sandıkları ölü bir paraşütçüdür. 
Foto: _kitaphuzuru

Sineklerin Tanrısı; üstüne sineklerin konduğu ölü bir domuz başıdır ve insanların içindeki kötülüğü simgeler. Çocukların adadan kurtulup kurtulmadığını öğrenmek için hemen kitabı Okumaya başlayın😃 #sineklerintanrısı #distopya #okumayıseviyorum #okudumbitti #kitaplıkmodelleri 

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar