Canım Aliye, Ruhum Filiz/ Sabahattin Ali


Sabahattin Ali’nin yeri bende ayrıdır ❤️ Canım Aliye, Ruhum Filiz’i okuduktan sonra ise bir kez daha o güzel yüreğine hayran oldum 😍 Öyle güzel sevmiş ki eşini, kızını... 

Daha evvel Sabahattin Ali’nin hayatını anlatan bir kitap okuduğum için bu kitapta yer alan mektuplarda bahsettiği olaylar hakkında bilgim vardı haliyle. O yüzden okumadan önce bence hayatıyla ilgili şeyler okunması daha faydalı olur.
Foto: okuyankitapkoalasi

Kitapta eşi Aliye’ye ve kızı Filiz’e yazdığı mektuplar yer alıyor. Kendi el yazısıyla yazdığı mektupların fotoğrafları da kitap içinde mevcut. Nişanlılık zamanından, kızının okul çağına kadar çeşitli vakitlerde yazılmışlar. Evlilik hayatının uzunca bir süresini şehir dışında ve ne yazık ki hapishanelerde geçirmiş. Bu zaman zarflarında çektiği maddi ve manevi sıkıntıları da yer alıyor mektuplarında.

Aşkı, evliliği, aile hayatını nasıl yaşadığını net bir şekilde görüyorsunuz bence. Coşkulu bir aşık, evine ve ailesine sorumlu bir eş, çok sevecen ve ilgili bir baba. En başta da dedim ya; o yüreği öyle güzelmiş ki... Keşke sonu hazin bitmeseydi ve hak ettiği yerde olsaydı demekten başka bir şey gelmez elden...😔

Çok severek okudum ve Sabahattin Ali sevenlerin okuması gerek diye düşünüyorum 👍🏻 Kitaplı günler dilerim ...

 okuyankitapkoalasi➡ Takip et

📌 “İnsan başkalarına yardım ettiği, başkalarını sevdiği kadar yükselir. Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir.” 
#canımaliyeruhumfiliz
#sabahattinali
#kitapyorumu➠

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar