Ercan Kesal, Peri Gazozu Kitabının İncelemesi

Daha çok oyuncu kimliğiyle tanınan Ercan Kesal'ın Peri Gazozu adlı hikaye kitabını Ekşi Sözlük'ün konuğu olarak sözlük yazarlarının sorularını cevapladığı Youtube videosunda görüp merak etmiştim. Uzun zamandır okumayı düşündüğüm kitabı okuma listemdeki sırası gelince okudum ve açıkçası çok da beğendim.

Asıl mesleği doktorluk olan ve hiçbir oyuculuk eğitimi almadığını söyleyen Ercan Kesal, Peri Gazozu adlı kitabında çocukluğu, üniversite yılları, doktor olarak hizmet verdiği dönemlerde başından geçen Türkiye gerçekliğini gözler önüne sermiş. Kitaptaki her bir öyküsü Anadolu kokuyor, Anadolu insanının çilesini, saflığını, yer yer cehaletini kısacası tüm gerçekliğini son derece samimi ve yalın bir üslupla okura aktarıyor. Bazı hikayelerde insanın içi burkuluyor.

Bizden hikayelerle dolu, bize başka hayatlarla iç içe geçmiş kendi hikâyemizi hatırlatan bir kitap Peri Gazozu... Ercan Kesal hayranlarına tavsiye olunur.

Kitaptan Altı Çizili Satırlar
“Bazı şeyler insana geri dönülmez yollar çizer. Bir sarsıntı, bir kırılma olur hayatınızda ve sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz.”
 Öyledir, bazı fotoğraflar her seferinde içinizi yakar.”
“Bardağı suyla doldurursunuz. Dolar ama taşmaz. Ağzına kadar doldurursunuz, yine taşmaz. Ama bir damla daha koyarsanız, işte o zaman taşar. Sadece bir damla. Biliyor musunuz, bardağın taşmasına bir damla kaldı!”
 “Farkında mısınız, sahip olduklarınızın, başkalarının da işine yarayabileceği bir büyük sofra yeryüzü? Çok mu zor, karşılıksız ve çekinmeden, bir kibrit tanesini, bir tutam tuzu ayırıp, bir kay yarığına saklamak?”

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar