Tek Kanatlı Kuş Roman Konusu, Özeti, Yorumu, İncelemesi

YAŞAR KEMAL/TEK KANATLI KUŞ 

Blogda edebiyatımızın dev ismi Yaşar Kemal'in kitaplarını incelemeye devam ediyoruz.
Yaşar Kemal külliyatında bu seferki durağımız Tek Kanatlı Kuş romanı. Gerçi kitabın türü roman diye geçiyor hacim bakımından hikaye dense daha uygun olur mu diye düşünmedim de değil. Tek Kanatlı Kuş, usta yazar Yaşar Kemal'in vefatından önce yayımladığı ve "korku"yu anlattığı ilginç kitabı. 

Bu kısacık 'roman'da olaylar postane müdürü Remzi Bey'in tayininin Trabzon'un Yokuşlu kasabasına çıkması ile başlıyor. Remzi Bey, eşi Melek Hanım ile birlikte trenle yolculuğa çıkarlar. Yolculuk bittiğinde Yokuşlu'ya gitmek isteyen Remzi Bey,  bir istasyon şefiyle karşılaşır. İstasyon şefi o kasabaya kesinlikle gitmemelerini  söyler ve bu konuda oldukça ısrar eder.  Bu ısrarlar Remzi Bey'i çok meraklandırır. Acaba gideceği kasabada ne vardır, ne olmuştur da "gidilmemesi" yönünde ısrarcı olunmaktadır? Bu sorularının cevabını alamazlar, kimseyi de o kasabaya kendilerini götürmeleri için ikna edemezler. 

Yaşar Kemal alışageldiğimiz o güzel üslubuyla "korku"nun bir toplumda kulaktan kulağa nasıl yayıldığını, insanların bilinmeyen şeylere karşı nasıl korku beslediklerini  gayet yalın bir şekilde anlatıyor. Yine özgün cümleler ve harika betimlemeler eşliğinde... Keyifli okumalar...

Tek Kanatlı Kuş romanıyla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından iletibilirsiniz...

İrfan Yiğit➧edebiyatfatihi.net

Yaşar Kemal'in Diğer Kitap Yorumları

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar