Fatih Kutay

Dev klasiklerin dünyaca ünlü yazarı Tolstoy'un "İnsan Neyle Yaşar" adlı kitabı birbirinden güzel altı hikayeden oluşuyor.

Birbirinden bağımsız hikayeler aslında verilmek istenen iletiler yönünden birbiriyle bağlantılı. Sevgi, saygı, ahlak ve iyi insan olmak hikayelerin ortak özelliği. Her birinden hayat prensipleri çıkarılabilecek insanın içine işleyen pek içten hikayeler...

Bir solukta okuyabileceğiniz çok keyifli, akıcı bir anlatıma sahip ve eğitici bir kitap olan İnsan Neyle Yaşar  Henüz dev yazar Tolstoy'la tanışma fırsatı bulamayalar için bu kitap iyi bir başlangıç olabilir. Bu kitabı okuduktan sonra zaten diğer Tolstoy kitaplarını da okuma isteği duyacaksınız. Örneğin ben Diriliş romanına bayılmıştım Tolstoy'un...

 Tolstoy kesinlikle tüm eserleri okunması gereken dev bir yazar.

Kitaptan altı çizili satırlar:

"İnsanlar sadece kendi hayatları için kaygılandıkları, kendilerini kolladıkları için yaşar sanıyordum oysa onları yaşatan tek şey sevgiymiş.

"Tek önemli bir zaman vardır o da şu an. En önemli an şu andır, çünkü üzerinde gücümüzü kullanabileceğimiz tek andır. En önemli insan birlikte olduğun insandır çünkü hiç kimse bir başkasıyla bir ilişkisi olup olmayacağını önceden bilemez. Ve en önemli iş de o insana iyilik yapmaktır çünkü insan yer yüzüne bu yüzden gönderilmiştir."

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar