21. Yüzyıl Masalı

Beyza DALAR

21. yüzyıl dünyasında yeni bir masal yazacağım. Satırları güneş altında parlayan ışıltılarla dolacak.

Her noktadan sonra sıfırdan başlayan hayatları ağırlayıp  onlara umut ikram edeceğim. Bildiğim sanrılardan kurtulup, bilmediğim gerçeklerle avutacağım gece yarısı ağlayan yıldızları. Küçücük kız çocuklarının, ışık dolu kadınların kanını emen toprak da dahil olmak isteyecek. Barut kokan, keskin bıçak kılığındaki cinayet utanıp iki büklüm kalacak ruhsuz hapishanenin duvarlarında.


Çığlıkları duyan kulaklar ayrılacak duyarsız kirli bedenlerden. Kuşlar gibi özgür, kelebekler gibi gamsız hayatlara kast edenlerden intikam alacak, haklı bir kin ile dolu olan atmacalar. Çenelerinden damlayan kanları temizleyecek çınar yaprakları. Çimenler yeniden yeşertmeyi ümit edecek papatyaları. Ve bu sefer arzulamayacak cehennemi zakkum çiçekleri.

Gökyüzünün kokusunu betimleyecek bukle bukle saçlarıyla renkli gözlü kız çocukları. Mum ışığında
hayallerini tazeleyecek genç kızlar. Doğruya varınca yanlışlarından da gurur duyacak kadınlar. Fısıltıyla sorduklarımızı çığlıklarla cevaplayacaklar. Yürümenin, koşmanın manifestosunu yayınlayacaklar. Çiçek dolu salonlarda imgeli şiir tartışacaklar. Kasnaklarına da bir dünya inşa ederler belki. Şarkı söylerler.

Hepsi farklı bir ağızdan çıkan melodileri marşa çevirirler. Her sesin ağladığı, her zihnin karıştığı melodiler toplanınca, özgürlük yansıtan aynalara dönüşürler.

İyilikleriyle hala dengeyi koruyanları hor görmez insanlar. Savaşın yıprattıklarını, barışın çocukları kurtarır kül rengi molozlardan. Gittikçe yükselen notalarla güneş gören evler verirler onlara. 

Pankartları yırtmaz, emekleri dağıtmazlar. Kedileri severler, köpeklerle oynarlar. Nesli tükenen bir nefesi kurtarırlar. Çocuklara ilk önce barış öğretilir. Minneti, dostluğu, sadakati, özrü bir erdem gibi aşılayıp gururla izlerler serpilen bedenlerini. Sevgiyi de kirletmezler, nefreti sevgiye karıştırmadıkları gibi. 

Bu döngünün içinde birbirini kovalar farklı zihinler. İnancı için yaşayanları destekler, korur yaşatır insanlık. Büyüktür ve kudretlidir 21.yüzyıl masalı. Kibirden uzaktır kahramanları. Kadınları savaşır, kadınlar için. Şiddet yalnızca sevgi ile çarpan kalplerinde vardır. Konuşanları dinlerler, susanların sesi olurlar. Duymayanlara anlatmanın bir yolunu da bulurlar. 
                           
21.yüzyıl masalı özgürlük fidanlarının yükselmesidir topraktan. Basit yaşamın zor mücadelesini sırtına sarmış kadınlar fısıldarlar bu satırları çocuklarına. Dünyayı saran karanlığın içinde saklarlar huzurun ışıltısını. Kazandıkları her savaş için bir çizgi çizerler hayallerine. Kanatlarının altında nezaket vardır, çocuklarını sarmayı arzularlar. Dört nala koşan hayalleriyle birlikte bir devrime kapılırlar basmakalıp fikirlerin karşısında. Bastırıldıkları yerden fışkırırlar en değerli madenler misali. 

Bu kadınların insanlığa her dokunuşunda tebessüm eder gökyüzünde süzülenler.

Bir gece korkarak kaleme almış bu masalı bir kadın. Demiş ki kendinden sonrakilere, ben bu hayali masal yaptım, benden sonrakiler bunu destan yapsın!...

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar