Vatan Yahut İnternet Kitabının Konusu, Özeti, Yorumu ve İncelemesi

İrfan Yiğit⇲edebiyatfatihi.net

Son teknoloji ürünü telefonlar elimizden düşmüyor artık. Güya sosyalleşmek için gidilen bir arkadaş ortamında bile bazen kimseyle konuşmadan küçük ekranlara hapsoluyoruz. Böyle bir kahve eşliğinde yüz yüze yapılan o dostane, keyifli sohbetler eskiye göre çok azaldı. Sanal ortamın cazip halleri birçok kişiyi tutsak etti kendine. Elbette gelişen teknolojinin hayatımıza ciddi olumlu etkileri var; ama ölçü kaçınca psikolojik ve sosyal yan etkiler de  kaçınılmaz oluyor. 

Günümüzde kontolsüz, ölçüsüz ve sınırsız teknoloji kullanımı özellikle çocuklarda ve gençlerde pek de farkına varamadığımız ciddi zararlara sebep oluyor  hem sosyal hem de psikolojik anlamda pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. 

Daha çok hikayeci kimliğiyle tanıdığımız Mustafa Kutlu sıradışı ve dikkat çekici isimli Vatan Yahut İnternet kitabında günümüz insanlarının ve şimdiki zamanın teknoloji bağımlılığı, teknolojinin yalnızlaştırdığı insanı, kentleşme ve sanayileşmenin ve Batı'ya dahil olma isteğinin ruh iklimimizi nasıl çoraklaştırdığını anlatıyor. 

Kitap, Kutlu'nun yirmi yıllık sürede yazarı olduğu gazetede yayımlanan yazılarından seçmelerle oluşan bir deneme kitabı...

Kitaptan Altı Çizili Satırlar

"Yaşadığımızı sanıyoruz ama acaba yaşıyor muyuz? Şöyle: Dijital âletlerden binlerce çiçek adı, görüntüsü edinip ezberliyoruz. Ama kırlara çıkıp bir çiçek koklamadan geçiyor ömrümüz."

"Ağacı, toprağı, kuşu, yaprağı, uğur böceğini tanımayan, onları sevip okşamamış olan, insanı da tanımaz, sevmez. Kendisi eşyaya teslim olduğundan, hayatında bir kez olsun ne gül ne leylak koklamadığından, eşya arasında kaybolduğundan insana da eşya muamelesi yapar..."


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar