İclal Aydın | "Üç Kız Kardeş" Kitap Yorumu

Büşra TOPAL


Ocak ayından beri çok satanlar rafını dolduran kitabıyla son zamanların başarılı kadın yazarları arasında kendini göstermişti İclal Aydın. Çoğumuz böylesine başarılı bir kitap ortaya koyacağını tahmin etmiyorduk belki de. Kitabı okumamdaki bir diğer sebep de üç kız kardeş olmamız... İlişkilerini, hayat tarzlarını ve birbirlerine bağlılıklarını merak ettiğimden elime alır almaz okumaya başladım. Ve tam tahmin ettiğim gibi güçlü bir kardeşlik bağı olan hikayeyi barındırıyordu içinde.

Hikayesinde yer yer kendinizi bulacağınız kitabın konusu şöyle:

Yazar, aile olmanın tüm gerçeklerini, saf sevgiyi, olumsuzlukları, mutlulukları tüm gerçek yanlarıyla cümlelerine dökmüş. Türkan, Dönüş ve Derya; kitabın isimlerini alan üç kız kardeşin hayatları... Ayvalık’ın sokaklarında geçen çocukluklarının, kurulan hayallerin onları acımasız bir hayata hazırladığını kim bilebilirdi ki? Üç kız kardeşin yaşadığı farklı hayatlar, tecrübeler, aldıkları darbeler sonucunda bile güçlü şekilde yeniden hayata sarılmayı ihmal etmeyen bir aile hikayesi. Yara değil bir ilaç olmanın hikayesi de denebilir. Kitap Dönüş karakterinin ağzından yazılmış. Anlatım dili hikayenin içine alıp götürüyor bizi. Üç ayrı hikayenin her biri okuyucuyu çok farklı etkiliyor hangisinde daha çok etkilendiğim konusunda ayrım yapamam.



Aile kavramının, birbirleriyle zincir gibi olmanın, sevginin her yarayı iyileştirdiğinin kanıtını anlatan hikaye beni şaşırtıcı bölümleriyle karşılaştırdı. Çok güzel mesajlar içeriyor kitap. Tamamen içimizdeki sesi cümlelere dökmüş İclal Aydın. 

Kesinlikle okumanız tavsiye ediyorum. 3 Kız Kardeş, 3 hayat.



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar