11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Cevapları

Sayfa 22

SUNUM

Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama, anket çalışmalarını ifade etme, bilgileri yenileme ya da pekiştirme söz konusudur.
Sunum, katılımcılar için hazırlanır. Bu nedenle katılımcı kitlenizi önce tespit edip bu kitleye göre sunumu hazırlamalısınız. Katılımcı kitleniz hakkında bilgi edindikten sonra, konunuz ile katılımcılar arasındaki bağlantıyı kurmalısınız. Amacınızı da belirledikten
sonra katılımcının ilgisini çekecek, vermek istediğinizi en kısa zamanda, en etkili biçimde uygun görsel malzeme ve yazılar ile sunuma aktarmalısınız. İyi bir sunumun başarısı bir sunum akış planının hazırlanmasına bağlıdır. İyi bir sunumun akış planı, içerik özellikleri, şekil
unsurları, sunum anında yapılması gerekenlerle ilgili ülkemizde bir birlikteliğin sağlanması ve sunumun iyice anlaşılması için TÜBİTAK, “Etkili Sunumlar için El Kitabı”nı hazırlamıştır. “http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/content_files/iletisim/sunum_el_kibabi.pdf ” uzantısından bu dokümanı etkileşimli tahtadan inceleyiniz.
                                                         

SÖZLÜ İLETİŞİM TÜR VE TEKNİKLERİNİ UYGULAMA
Sanat akımlarının edebiyat, resim, müzik ve mimari gibi farklı sanat dallarına etkisi üzerine bir sunum yapınız. Sunumunuzu görsel ve işitsel ögelerle destekleyiniz.

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar