İşte Başarılı İnsanların Günlük Alışkanlıkları

İrfan YİĞİT/edebiyatfatihi.net

Daha başarılı olmayı kim istemez ki? Bunu yapmak için  basit alışkanlıklarla işe  başlayabilirsiniz. Çeşitli uzman kaynaklardan derlediğimiz başarılı insanların günlük yaşamlarında neler yaptığına bakalım:

Sabah erken kalkmak rutininiz olsun

Geç uyanma.  Atalarımızın "Erken kalkan erken yol alır" tavsiyesi boşuna değil. Erken kalktığımızda çok şey yapabiliriz. Erken kalkarak daha sağlıklı yaşamın kapılarını da aralayabilir, çok uykunun zararlarından korunabiliriz. 

Varsayalım ki günde sekiz saat uyuyorsunuz, uykunuzdan bir saat feragat ettiğinizde o bir saatlik zamanla toplamda neler yapabilirsiniz bir düşünün. Yeni bir yabancı dil öğrenebilirsiniz, daha fazla okuyabilir, birikmiş işlerinizi halledebilirsiniz...

Örneğin alanında başarılı pek çok ünlü kişi,  aynı zamanda, parlak ve üretken bir güne başlamak için sabah saat 5'ten önce uyanma alışkanlığına sahiptir. Apple şirketinin CEO'su Tim Cook, Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey gibi pek çok önemli yönetici  güne bir adım önde başlamak için güneşle birlikte ya da öncesinde uyananlardan... Kimi erken uyanıp 10 km koşuyor, kimi de e-postalarını kontrol ederek güne başlıyorlar...

 Bu arada sıkı bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin... Güne yağlı yağlı poğaçalar ve bir bardak çayla başlıyorsanız bu huyunuzu artık terk edin... 

Yatmadan önce yapılacaklar listesini yapmak bizi planlı yapar. Bunu  sabah yapmayın, çünkü genellikle günün tüm ihtiyaçlarını hazırlamaya odaklanırsınız. İyi bir planlama ile hayatınız daha fazla başarı odaklı olacaktır.

İşler düzgün gitmediğinde panik yapmayın

Evet, hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor, gitmediğinde de panik yapabiliyoruz.  Önceki deneyimlerimizden, bu öngörülemeyen durumlarla  nasıl başa çıkacağımızı öğrenebiliriz.

Sorun varsa önce sakin olmayı başarın.  Neyin yanlış olduğunu öğrenin ve çözüme konsantre olun. Sadece şikayet etmek  sorunu daha da büyütecektir. Şikayet çözüm olsaydı mızmız insanlar bu hayatın en başarılıları olurlardı. Başarılı insanlar  en kötü durumlarda bile bunlarla yüzleşip çözüme odaklanan insanlardır.

Miskin miskin oturmayı bırakın

Çoğu insan tatilde  ya da mesai saatlerinin dışında çalışmıyorlar.  Fakat başarılı insanların  tatillerde bile çalıştığını biliyor musunuz? Evet, zamanlarını daha az yararlı bir şeye harcamazlar. Başarılı insanlar  hedeflerine giden yolda boş zamanlarında bile üretmekle meşguldurler.

Örneğin, hafta sonları başarılı insanlar, evlerinde tembellik yapıp miskin miskin oturmak  yerine yeni insanlarla ilişkiler kurmak için çeşitli sosyal toplulukları takip etmeyi tercih ederler.  Başarılı insanlar yatmadan önce  örneğin arkadaşlarının sosyal medyalarını izlemek yerine, ilham veren kitapları okumayı tercih ederler.
                              
Yeni bir iş kuran ve sonrasında büyük başarılar kazanan  insanlara baktığımızda zaman kavramlarının olmadığını, çılgınlar gibi çalıştıklarını görüyoruz.  Kimse de başarı merdivenlerini elleri cebinde ıslıklarla lay lay lom çıkmıyor. Başarmak azim, fedakarlık ve kararlılık gerektirir. 

Hafta sonlarında bile verimli olmak istiyorsanız, hafta sonlarında işlerinizi halletmek için zamanı verimli ve etkili kullanabilirsiniz...

Önce ağır görev yapmak

Çoğu insan çalışmalarını 'hafif' görevler yaparak başlatır. Ancak başarılı insanlar farklı alışkanlıklara sahiptir. Genellikle zor ve ağır görevleri önce  tamamlarlar.

Nedeni ise yeni bir işe başlarken beyin daha taze olacak ve sabah keskin bir şekilde düşünebilecektir. Bu, yaratıcı düşünebilmek ve işi etkili bir şekilde yapabilmek için doğru zamandır.

Tüm iş faaliyetlerinizi örneğin yanından ayırmadığınız bir not defteriniz veya  cep telefonunuz gibi tek bir yerde kaydedin. Böylelikle neyi ne zaman yapmanız gerektiğini unutmazsınız.

Ver son olarak başarılı insanlar hiç eğlenmeyen insanlar değildir. Tabii ki  işlerini tamamladıklarında yaparlar bunu. Mutlu bir sonuç için  işiniz  bitmediğinde durmayın ve işinizi asla geciktirmeyin...

İrfan YİĞİT


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar