Cebirsel İfadeler, Eşlik ve Benzerlik Konuları Nasıl Öğrenilir?
Denklemlerin ve eşitsizliklerin temelini oluşturan cebirsel ifadeler matematiğin olmazsa olmaz konularından birisidir. Bu nedenle ileriki konularda zorluk yaşamamak adına bu konuya çok iyi bir şekilde çalışmak ve temeli güzel bir şekilde atmak gerekir. Bunun tek yolu da düzenli bir çalışma programı yapmaktan geçer. Aslında çok basit bir ders olan 8. sınıf matematik cebir öğrencilerin yanlış çalışma programı yapmasından ya da bu konuyu göz ardı ederek hiç çalışmamalarından dolayı çok karmaşık bir hâl alabilmektedir. 8. sınıfta görülen cebirsel ifadeler 1. derece denklemler ve 2. derece denklemlerin mantığının kavranabilmesi açısından da bilinmesi gereken bir konudur. Bunun dışında öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir diğer ders de geometridir. Geometrinin yapı taşlarından birisi olan eşlik ve benzerlik konusu çokgenlerle bağlantılı olan birçok soruda karşınıza çıkabilmektedir.


Bu tür basit ancak temel konuları iyi bir şekilde kavramak size ileride büyük avantajlar sağlayacaktır.



Cebirsel İfadeler Konusu Neden Önemli

Bu konu çoğu öğrenci için çok basit görüldüğü için genellikle göz ardı edilebilmektedir. Oysa ki 8. sınıf matematik cebir konuları ilerleyen konuların içerisinde de kendisini göstermektedir. Bu nedenle sınavlardan yüksek notlar almak ve bir sonraki eğitim hayatınızda da matematikle ilgili sorun yaşamamak istiyorsanız Tonguç Akademi cebir konu anlatımı videolarını kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bu denklemler ve eşitsizlikler başta olmak üzere neredeyse matematiğin her alanında karşınıza çıkacak bir konu başlığı olduğu için hiçbir ayrıntıyı kaçırmamanız gerekir. Bu konuyla ilgili herhangi bir eksiklik yaşamamak adına cebirsel ifadeler konusunu tam anlamıyla öğrenmeden bir sonraki konuya geçmemelisiniz.



8. Sınıf Matematik Cebir, Eşlik ve Benzerlik Konularına Nasıl Çalışılır?

Tonguç Akademi’de çalıştığınız diğer derslerde olduğu gibi cebir, eşlik ve benzerlik konularına da çalışırken mutlaka belirli bir çalışma planı yapmanız gerekir. Bu sizin hem daha verimli bir şekilde çalışmanıza yardımcı olur hem de konuyu daha iyi kavramanızı sağlar. Ayrıca cebir konu anlatımı videolarını baştan sona izlemeli ve kendi anladığınız şekilde kısa notlar çıkarmalısınız. Konuyu tam anlamıyla kavradığınızdan emin olduktan sonra da cebirsel ifadeler konu testleri çözerek anladığınız bilgilerin zihninizde daha kalıcı olmasını sağlamalısınız. Konu bitiminde test çözerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise testleri basit düzeyden zora doğru çözmeniz gerektiğidir. Bu şekilde yavaş yavaş bilgi düzeyinizi arttırarak ilerlemek konuyu daha iyi bir şekilde anlamanıza yardımcı olacaktır.


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar