SON ZAMANLARIN BAŞARILI KADIN YAZARLARI 

Büşra TOPAL

Ülkemizde son zamanlarda çıkan çok satan popüler kitapların çoğunun kadın yazarlara ait olduğunu uzun zamandır gözlemliyordum. Erkek yazarların kadın yazarlara oranla daha çok eser çıkardığını bilmekteyiz. Tabii bu kadınların başarısız birer yazarlar olduğunu göstermiyor. Eskiye oranla günümüzde kadınlara ait daha çok eser bulunuyor. Bu da bu işi kadınların da başarıyla yaptığını doğruluyor. Dünyaca ünlü birçok kadın yazar olmasına rağmen ben ülkemizin son zamanlarda kadın yazarlarımızın çıkardığı ve büyük ses getirdiği birkaç kitabından bahsedeceğim. 

Zeynep Servili Çarmıklı - Pembe Fili Düşünme
Kendisini son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz Pembe Fili Düşünme kitabıyla tanıdık. Kişisel gelişim ve psikoloji kitabı olarak görünen bu kitap aslında kişisel kabul kitabı. Okuyucuyu oldukça etkilemeyi başarıp, adını çok satanlar listesine koymayı başarmıştı. Aylardır çok satanlar listesinde olduğu için yazarın başarılı olduğunu, ülkemize çok şey kattığını görmekteyiz. Bundan sonra ki kitaplarında da bu başarıyı yakalayıp, bizlere ışık olacağından eminim.
                                   
İclal Aydın - Üç Kız Kardeş
Televizyon programlarıyla tanıdığımız  bu ismi başarılı bir yazar olarak da anmaya başlayacağımızdan eminim. Aylar önce çıkardığın “Üç Kız Kardeş” adlı kitabıyla büyük ses getiren İclal Aydın başarısını yazarlıkta da bizlere göstermiş oldu. Üç kız kardeşin hayatını anlatan kitapta kendimizi bulduğumuz, yer yer ders aldığımız birçok duyguyu aynı anda barındırıyor. 
Nilgün Bodur

Nilgün Bodur - Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim

Adını duymadıysanız bile bu yazıdan sonra kesinlikle tanımanız gerektiğinin arkasındayım. Öyle bir kitaba imza attı ki Nilgün Bodur, kendimizi sevmeyi, hayatımızı sevmeyi, umutsuz olmamayı her şeyi her sayfada tekrar tekrar hatırlatmış bizlere. Uzun zamandır popülerliğini koruyan kitabın başarısını sonuna kadar hak ettiğinin arkasındayım.

Nil Karaibrahimgil - Kelebeğin Hayat Sırları
Kitabın adını duymadığınızı sanmıyorum. Sosyal medyada kapağıyla bir şekilde dikkat çekmiş içeriğiyle kendinden çokça ses getirmiş olup çok satanlara çoktan yerleşti bile. Öyle içten öyle sıcak cümleler barındırıyor ki içinde kişiliğinin parıltısı tamamıyla cümlelerine yansımış.

Elbette ülkemizde büyük başarılar yakalamış kadın yazarlar bunlarla sınırlı değil. Ama çok satanlar listesinde uzunca bir süredir duran, sosyal medyada büyükçe ses getiren son zamanların başarılı kadın yazarlarının bunlar olduğunu gözlemledim. Başarılarının sürekliliğini korumasını diliyorum. En kısa zamanda kitap incelemeleriyle de burada olacağım.


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar