Bodrum gezilecek en önemli yerler?Bodrum'da gece hayatı nasıldır? Bu yazımızda Bodrum gezi rehberini bulabilirsiniz...

Kalbi Ege'de Kalanların Şehri Bodrum
Ülkemizin gözde tatil beldesi, enfes doğası turizm cenneti Bodrum. Bu her yanından tarih kokan sahil kenti, ilk kurulduğu günden bu yana insanları her daim kendine hayran bırakmıştır. Bodrum, eski adıyla Halikarnasos birçok ünlü ismi kendisine aşık etmiştir. Bodrum aşığı olarak ünlenen bu önemli insanlar, bilinen eski tarihçi Herodot, doğma büyüme Bodrumlu olan neyzen ve şair saz semailerinin bestecisi Neyzen Tevfik, Türk müziğinin gelmiş geçmiş en büyük seslerinden Zeki Müren ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı bunlardan bazılarıdır.






Bodrum Kalesi
Bu yazımızda Bodrum gezi rehberi bulabilirsiniz. Bodrum'da gezilecek birçok yer olmasına rağmen, gezilecek yerlerden bahsetmeye başlarken ilk belirtmemiz gereken yer kesinlikle Bodrum Kalesi'dir. Bodrum'un simgesi haline gelmiş ve şu anda Sualtı Arkeoloji müzesi olarak kullanılan Bodrum Kalesi 1406- 1522 Saint Jean şövalyeleri tarafından kayalık bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Ülkemizin tek sualtı arkeoloji müzesi olan kale, tarih boyunca birçok farklı medeniyet şövalyelerine ev sahipliği yapmış, 1522 yılında Türkler tarafından alındıktan sonra, şövalyeler buradan çıkarılmıştır.

Bodrum Koyları
Bodrum'da gezilecek yerler çok geniş bir coğrafyaya yayıldığından, genel olarak Bodrum tatiliniz esnasında arabanız olması gereklidir çünkü taksi fiyatları gerçekten oldukça uçuk. Tatil için ayırdığınız bütçeyi taksiye vermek istemiyorsanız şahsi aracınızla gelmelisiniz.

Bardakçı Koyu
Halk arasında Zeki Müren koyu olarak da bilinen Bodrum-Gümbet arasında yer alan Bardakçı koyu, bölgenin en gözde koylarından. Gerçekten sizler de burayı ziyaret ettiğinizde burada denize girmenin daha önce yaşadığınız deneyimlerden ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda oldukça otantik ve lezzetli balık restoranlarında taptaze balıkların tadına varabilirsiniz.

Yalıkavak
Bodrum'un belki de en popüler bölgesi Yalıkavak, güzel plajları, bitmek bilmeyen enerjisi ve marinasıyla tatilini Bodrum'da geçirecek olanların mutlaka uğraması gereken bir bölge. Yalıkavak'a geldiğinizi sizleri karşılayan yel değirmenlerini gördüğünüzde anlayabilirsiniz. Yapılan kazılar sonucunda M.Ö 2000 yıllarından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Yalıkavak, günümüzde oldukça önemli bir turizm merkezi halindedir. Ege ve Akdeniz mutfağının organik meyve sebzeleri ile kahvaltınızda enerjiyi depolayacaksınız. Yüzme tercihi olarak da özellikle Tilki, Paşa ve Ağaçbaşı koylarını görmenizi tavsiye ederim. Yalıkavak'ta akşamları ise seçkin markaların mağazalarının bulunduğu Port Marina'ya uğramalısınız. Yalıkavak Bodrum'un en lüks bölgelerinden biri olduğu için de konaklama imkanı olarak eğer tur firmalarının erken rezervasyon avantajlarından yararlanmadı iseniz, uygun fiyatlı bir yer bulabileceğinizi pek düşünmüyorum.

Bağla Koyu
Denizin adeta bir akvaryumu andırdığı bölgede denize girmek sizler için büyük bir şans. Ulaşım kolaylığı açısından toplu taşıma ile de ulaşılabilen koyu diğer koylara nazaran daha sakin oluşu ile deniz kıyısında huzuru koklayabileceğiniz yerlerden.

Bitez
Bitez de yalısına varmadan Halil'im... Ünlü çökertme türküsünün ev sahibi Bitez, Bodrum merkeze 4 km uzaklıktadır. Mavi bayraklı tertemiz plajları, mis gibi doğası, mandalina bahçeleri ve restoranları ile Bitez de gidip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Bodrum Gece Hayatı
Sabahın ilk ışıklarına kadar süren Bodrum gece hayatı ve eğlenceleri, Bodrum denilince hemen akla geliyor. Bodrum'da gün batımından sonra hemen her kafede dilediğiniz tarzda müzik bulabilirsiniz. İlerleyen saatlerden ise hayatın Bodrum'da yeni başladığını keşfedeceksiniz. Birçok gece kulübü ve restoran müşterilerine geç saatlere kadar eğlence vaat ediyor. Bodrumda gidilecek mekanlar hakkında da biraz bilgi verelim. Bodrum Barlar Sokağı, tam merkezde çarşıda yer alıyor. Birçok kafe ve bara ev sahipliği yapan barlar sokağında denize karşı içkilerinizi yudumlamak için Cafe Del Mar, rock müzik için Rock Kule City, canlı müzik için de Mandarin'e gitmenizi tavsiye ederim. Gece kulübü olarak ise M&M, Mavi Bar, Moonlight, Ora ve Kestane ve özellikle Sess Türkbükü gibi mekanları tercih edebilirsiniz. Buralarda ünlü DJ performansları, ışık ve dans gösterileri sizlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Bodrum'da Yeme İçme

Bodrum'un en salaş mekanlarından Soğan Sarımsak, Gümüşlük'te plajın ortasında ayaklarınızı kuma basıp negatif enerjinizi topraklarken, birçok mükemmel lezzetin tadına varabilirsiniz. Günlük taze mezeleri ve balık çeşitleri denemeye değer. La Pasion by Neco restoran, İspanyol mutfağının oldukça başarılı temsilcilerinden fiyatların çok uçuk olmadığı mekânda kişi başı 100 TL gibi bir ortalama fiyat ile kalkabilirsiniz. Türkbükü'nde bulunan Hoca'nın yeri 27 yıldır kalitesinden ödün vermeden hizmet vermektedir. Çiğ börekler, pide çeşitleri, sac kavurma ve daha birçok lezzete sahip olan mekanda mantı Bodrum'un en iyisi. Bodrum'da doğallık ve ambiyans denilince akla gelen ilk mekân ise kesinlikle Limon Gümüşlük. Bahçe içerisinde konumlanan Limon'da söğüş, köy ekmeği, yerel reçeller ve otlu omlet ile kahvaltı edebileceğiniz gibi akşamüzeri günbatımını izlerken de aynı zamanda da leziz yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Bu kısımda da geziniz sırasında karnınız acıktığında Bodrum'da ne yenir sorusu karşısında sizlere yardımcı olmak istedik.


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar