Dan Brown | Başlangıç
Büşra TOPAL

Uzun zamandır çok satanlarda gördüğümüz ve günlük yaşamımızda da sıkça adını duyduğumuz bir yazar olan Dan Brown’un bu sürükleyici ve ilgi çekici kitabını okuma fırsatı yakaladım. Başlangıç; bilimin sanatın ve dinin baktığı ufuklara sizleri okumaya davet ediyor. Dünya çapında büyük bir başarı yakalamış olan Brown, 2017 yılında “Başlangıç” kitap dünyasına katılarak büyük bir ses getirdi.

Kitabın ana teması olan Edmand’ın söyledikleri gibi sürekli gelişen dünya bize ne getiriyor? Bilim bizlere ne katıyor? Bilgisayarlar, yapay zekalı insanlar dünyanın gelişip değişmesine katkı sağlayan her şey bize bu zamana kadar neler kattığını bizleri nereye kadar sürüklediğine dair soruları düşündürmeye yetiyor. İlk sayfalarda ele alınan konular mantığımıza uysa da daha sonra sorulara cevap düşünüyoruz. 

Kitap çok farklı konuları ele alsa da sanat ve dinden çok kişileri ön plana sunuyor. Çok fazla kişi ve çok fazla olayın olduğu kitapta birkaç sayfa geçtikten sonra bu kim gibi soruları sorarken buluyoruz kendimizi. Romanı tanımlamak gerekirse akıl karıştırıcı, düşündürücü ve sürükleyici kelimelerini kullanabiliriz. “Başlangıç” her sayfasında ayrı bir finalin olduğu, kadın erkek ilişkisi konusunu sıkça yer aldığı ama diğer romanlar gibi bundan bir aşk doğmadığını, doğmayabileceğini göstermiş Brown bizlere. Dan Brown’un bu zamana kadar çıkardığı kitapları okuduysanız “Başlangıç”ın nasıl bir kurgu ve işleyiş olduğuna dair bir fikriniz olacaktır. Başlangıçta önce melekler ve şeytanlar sonra bilim ve din karşı karşıya geliyor. Nereden geldik? Ve nereye gidiyoruz? sorularını güzel bir kurguyla kaleme alan Dan Brown riskli konuları ve kışkırtıcı soruların temeli oluşturup güzel bir roman çıkarmış.

Bu tarz kurgu, bilim ve sürükleyici kitaplardan hoşlanıyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Kitabı okuyup bitirdikten sonra beyninizde yaratıcı bir olay kurgusuyla karşılaşıp, bilinçaltınızdan etkisini günlerdir çıkarmayı başaramayacaksınız.

Dan Brown Kimdir?
Dan Brown, 22 Haziran 1964 tarihinde Amerika'da dünyaya geldi.

Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi'nde eğitim gören Brown, mezuniyetinin ardından eğitim aldığı kurumlarda İngilizce öğretmeni olarak çalıştı.

Gizli örgütlenmeler ve şifre çözme gibi konulara duyduğu ilgi ve yaptığı araştırmalar neticesinde 1996 senesinde ilk romanı olan Dijital Kale'yi yazdı.

Roman yayınlandıktan kısa bir süre sonra Dan Brown elektronik kitap listelerinde en çok satan yazar oldu.

Babası matematik profesörü, annesi ise İlahiyat müzisyeni olan Brown, Hristiyanlık ve bilim çakışması yaşanan bir ortamda büyüdü. Bu ortamın üzerinde bıraktığı etkiler sonucunda da ikinci romanı olan Melekler ve Şeytanlar'ı yazdı. Melekler ve Şeytanlar, bilim ve din konularını işleyen bir gerilim romanıdır.

Esas dünya genelinde ünlenmesini sağlayan kitabı ise, 2003 senesinde piyasaya sürdüğü Da Vinci Şifresi isimli romanıdır.

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar ve Cehennem isimli üç kitabı sinemaya uyarlanmıştır.

Eserleri:
  • Dijital Kale 
  • İhanet Noktası 
  • Melekler ve Şeytanlar 
  • Da Vinci Şifresi 
  • Kayıp Sembol 
  • Cehennem 
  • Başlangıç

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar