Hayvan Çiftliği | George Orwell

Büşra TOPAL

Çok satanlar listesinin bu haftaki okuyup yorumladığım kitabı George Orwell’den Hayvan Çiftliği oldu. Kitabın o kadar ilgi çekici kapağı var ki içeriğine bakmadan kapağının güzelliğinden kütüphanenizde bulundurmak isteyeceksiniz. Tabii kapağı kadar içeriği de bir o kadar eğlenceli ve güzel olduğundan hemencecik okuyup bitirdim ve sizlerle buluşturmak için yorumlamaya koyuldum.

Asıl adı Eric Arthur Blair olan İngiliz yazar George Orwell Hayvan Çiftliği'ni 1945 yılında yayımlamıştır. Kitabın ilk çevirisi Halide Edip Adıvar’a ait...Romanın 1954 ve 1999 yıllarında çizgi film versiyonları gösterime girmiştir.

Kitapta başkarakterler hayvanlar olarak belirlenmiş. Hayvanlar üzerinden o dönemdeki insanların birbirlerine başkaldırılarını, kendilerini birbirlerinden üstün görmelerini ele almış. Karakterlerin büyük bir kısmı domuz, kuzgun, köpek, ördek, koyun gibi hayvanlardır. Hayvanların insanların onları kullandıklarını düşünerek çiftliği ele geçirip, yaşadıklarını ilahi bakış açısıyla bizlere sunulmuş. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır.

Çocuklara hitap gibi gözükse de her yaşın hayatında en az bir kere okuması gereken kitaplar arasına girmeli. Alt başlığı Bir Peri Masalı olan Hayvan Çiftliği bir masal anlatımıyla yazılmıştır; ama küçükleri eğlendirecek bir peri masalı değil, çarpıcı bir politik taşlamadır.

Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir.

Büşra TOPAL/www.edebiyatfatihi.net


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar